С пълна сила се задава нов бич за човечеството, чието

...
С пълна сила се задава нов бич за човечеството, чието
Коментари Харесай

Кажете не на пестицидите, изберете здравословното!

С цялостна мощ се задава нов камшик за човечеството, чието проявяване стартира към този момент преди много време, а точно международната зараза, наречена затлъстяване. Тенденцията към все по-мащабна консумация на нездравословни храни се намира в апогея си и неприятната вест е, че човечеството на процедура не може да се изхрани единствено от така наречен биоземеделие.

Постепенно и съвсем незабелязано през последните десетилетия натуралните храни бяха заместени от синтетичните артикули на питателните концерни, а пазарите сега изобилстват от плодове и зеленчуци, които са резултат от всеобщата „ пестицидиизация “ - растения от гмо-селекция, които избуяват с помощта на пестицидите, с които се зареждат.

Втората неприятна вест е, че мнозина от нас даже не могат да създадат разлика сред естествен домат и подобен, израснал без почва в парник. А и в случай че би трябвало да сме почтени, доста малко от нас си задават въпроси по отношение на качеството на храните, тъй като е значима само цената. Гладките и идентични зеленчуци са примамливи за окото и са на налична цена.

 Биохрани

Но към този момент би трябвало да е ясно, че потреблението на рафинирани артикули, създадени с царевицата от „ пестицидните полета “, е на процедура плячкосване на здравето ни. И въпреки всички да си споделяме, че когато става въпрос за личното ни здраве, не би трябвало да вършим взаимни отстъпки, отново идващия път на пазара ще сложим в торбите си по-евтините краставици.

Между биопродуктите и тези, които са чадо на хранителната промишленост има няколко съществени разлики. Първата от тях е в обработването им, преди да стигнат до крайния консуматор или по-точно – нас.

Органичните храни се отглеждат напълно с естествени торове, а за битката с вредителите по насажденията се употребяват птици, потребни инсекти или клопки.

За разлика от биоземеделието, при неорганични храни се употребяват химически торове и голям брой пестициди за унищожаване на вредителите и заболяванията по растенията. И тук идва разумният въпрос, на който нагоре загатнахме отговора: Защо се употребяват пестициди, като са толкоз нездравословни?

По своята същина пестицидите са химикали, чиято цел е да убиват вредителите и заболяванията, които засягат растенията, почвата по време на растежа им или до момента в който се съхраняват. Пестицидите са сигурен метод за бърз и ефикасен краен артикул, създаден оптимално на ниска цена за оптимално къс период. Вредните торове се използват и за ускорение на растежа.

 Биомагазини

Изкуствените торове не са предопределени непосредствено за нас, хората, само че безпроблемно попадат в организма ни, когато консумираме неорганични храни. А резултатите от много време са налице – стряскащи статистики за боря на заболелите от рак, диабет, хипертония и т.н.

Алтернатива на страшната наклонност е на 100 % биоземеделие, което последните години се трансформира в фешън течение в храненето и чиито артикули са със осезаемо по-висока цена. Но нали се споразумяхме здравето ни да е скъпо?

За биоплодовете и биозеленчуците несъмнено важи максимата, че по-скъпото е по-качествено. Тази продукция се отглежда и обработват посредством специфична технология, без намесата на каквито и да е химикали - всичко е естествено и натурално.

Време е и за положителната вест. Манията по здравословното хранене с органична храна стана причина и квотата на биопродуктите по щандовете да се усили.

Полезните биохрани се откриват все по-лесно освен в профилираните биомагазини, само че и в добре познатите ни супермаркети, където нормално са отделени в независима секция. Разгледайте техните брошури и изберете това, от което имате потребност вие и вашето семейство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР