С огромно мнозинство Манол Пейков бе избран за Мъж на

...
С огромно мнозинство Манол Пейков бе избран за Мъж на
Коментари Харесай

С огромно мнозинство Манол Пейков бе избран за „Мъж на годината“

С голямо болшинство Манол Пейков бе определен за „ Мъж на годината “ в обичайна анкета на Дарик радио. За пловдивския държавник, номиниран за дейната си доброволческа активност, са дали своят вот 78% от участвалите в допитването.

Пейков бе почетен от основния изпълнителен шеф на Дарик радио с кавалерийска сабя по съветски пример от 1883 година, знак на чест и достолепие, която има всеки „ Мъж на годината “.

Наградите в състезанието за 2022 – 2023 година бяха връчени довечера на тържествена гала в София.

Победителят е пловдивски държавник, издател, преводач и политик. Собственик е на издателство „ Жанет 45 “, притежател на националната премия „ Христо Г. Данов “ (2016). Номинацията му в състезанието „ Мъж на годината “ е издигната поради дейната му доброволческа активност за събиране на финансова и материална помощ за потърпевшите от войната хора в Украйна и от земетресенията в Турция и Сирия.

През ноември 2022 година Манол Пейков употребява обществените мрежи, с цел да призове обществото за събиране на средства за закупуване на бензинови генератори за бомбардираните градове в Украйна. Откликват голям брой донори и единствено за 5 дни бе достигната сумата от 250 000 лева Кампанията продължава, като досега са събрани над 1,1 млн. лева, а обезпечените (купени или дарени) машини за електричество наброяват близо 450.

Само три месеца след първата му самодейност, на 6 февруари 2023 година, светът осъмна с новината за разрушенията от безпощадното земетресение в Турция и Сирия. Този път, за по-малко от 24 часа, още веднъж с акция на Манол Пейков, в помощ на потърпевшите са събирани от донори 220 000 лева В околните дни сумата доближава до 1,3 млн. лева, а в допълнение конвои от тирове с дарения от първа нужда потеглят всеки ден от Пловдив и Стара Загора към хората оттатък границата.

Младата кореспондентка на bTV Бесте Сабри взе тазгодишната премия Мис ТВ Чар, Социални бизнесмени на годината станаха Тенко Николов и Иво Цанов, с фондацията им „ За образец “. Специалната премия на Дарик бе връчена на композитора Стефан Димитров, а за Легенда бе разгласен Ицко Финци, който през 2023 година навърши 90 години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР