С оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от

...
С оглед усложнената епидемиологична обстановка в страната и водена от
Коментари Харесай

БФТ преустанови всички турнири до 30 април

С оглед усложнената епидемиологична конюнктура в страната и водена от своята обществена отговорност, с цел да се подсигурява здравето и сигурността на всички играчи, треньори, съдии, чиновници, доброволци, фенове и почитатели, на свое изключително съвещание на 12 март 2020 година, Управителният съвет на Българска федерация по тенис одобри следните значими решения:

1. Преустановява и отсрочва провеждането на всички национални и интернационалните надпревари по тенис за момчета и девойки до 10, 12, 14, 16 и 18 години, за мъже и дами на територията на Република България в интервала до 30 април 2020 година, в това число.

2. Възлага на краткотрайна комисия да приготви предложение до УС в период до 18 март 2020 година за нови дати на отсрочените надпревари и/или за дефинитивно отпадане на шампионати от календара на БФТ за спортната 2019/2020 година, в случай че не бъде допустимо да се намерят нови подобаващи дати за провеждането им, като за интернационалните спортни прояви тези нови дати се съгласуват и с ITF и Tennis Europe.

3. Преустановява активността на Българския Национален Тенис Център (БНТЦ) в гр. София в началото за период до 31 март 2020 година, в това число, като в този интервал се преустановяват подготвителната, спортната, административната и комерсиална активност на територията на БНТЦ. С оглед развиването на епидемиологичната конюнктура в град София до края на месец март ще бъде оповестено дали ще възобнови активността си и в случай че да - в какъв режим ще действа центърът през месец април.

4. БФТ предлага на всички състезатели да не подхващат пътувания свързани или не с участия на интернационалните шампионати, като под егидата на централата няма да бъдат изпращани участници в чужбина и на интернационалните надпревари.

5. Престои основаването на ексклузивен щаб в БФТ, към който в период до 30 април да могат да се обръщат за информация и инструкции клубовете - членове на БФТ, състезатели и треньори по тенис, родители на състезатели по тенис. Този щаб ще поддържа връзка с държавните и общински управляващи, с ITF и Tennis Europe. Допълнителна информация за членовете на щаба и контактите с него ще бъдат оповестени на интернет страницата на БФТ.

УС на БФТ приканва своите членове, състезатели и треньори за висока персонална, гражданска и обществена отговорност в тази комплицирана конюнктура, с цел да може да бъде овладяна по-бързо Коронавирус -19 епидемията и да може всички фенове на тениса в България по-скоро да се върнат към безрисково упражняване на своя обичан спорт. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР