С официални тържества започна новата учебната година във всичките над

...
С официални тържества започна новата учебната година във всичките над
Коментари Харесай

Първият звънец удари: С усмивки, цветя и надежда започна новата учебна година

С публични тържества стартира новата образователната година във всичките над 2 300 учебни заведения у нас. В 50 от тях ремонтите не престават, само че това няма да попречи на образователния развой, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той откри новата образователна година в 120-то главно учебно заведение „ Г. С. Раковски “ в София.
 
С издигане на националният ни трикольор под звуците на химна на република България стартира тържеството по случай първия образователен ден в столичното 120 учебно заведение „ Г. С. Раковски “.
 
Елена Николова е класен началник на 1а клас в 120 учебно заведение:
 
„ Много ми е хубаво, радостно ми е. Усещането е за нещо ярко. За 10 година поемам 1 клас и всеки випуск е друг. Децата се трансформират “, сподели Николова.
 
Нейните възпитаници прекрачват прага на учебното заведение, с изключение на с букет за учителката си, само че и с доста упования:
 
„ Очаквам, че ще е хубаво там, че се вършат приятни неща “, сподели едно от децата.
 
„ Ще научи нещо. Искам да се науча да рисувам “, показа друго.
 
Деница Шишманова е майката на Стела, една от първокласничките, има по-голямо дете в същото учебно заведение и е спокойна:-->
 
„ Интересува ме най-вече да ги сдружат. Защото знам, че образователният развой върви добре “.
 
Близо 700 възпитаници учат в 120-то учебно заведение. Като нормално, само че доста хармонично, което дава късмет за творчество, по този начин дефинира 120 главно учебно заведение неговият шеф Цветанка Тонева:
 
„ Иновациите са ориентирани към образованието в изобразително изкуство и в естествените науки. Всяка година с тези деца се вършат разнообразни и забавни начинания. Децата вървят на пленери. Ходят на образование отвън учебно заведение, измежду природата, вършат естествени ателиета. Надявам се това да удовлетворява техните стремежи, фантазии и очаквания “, уточни Тонева.
 
Първият образователен ден не е формален празник, само че може би е най-празничният ден в България, съобщи Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев:
 
„ Няма различен ден, в който да можем да забележим толкоз доста усмивки, цветя и празнино въодушевление. Скъпи възпитаници, поисквам да сбъднете фантазиите си посредством обучение. Следващите години ще получите оценките на учителя, само че ще усетите същинския резултат един ден, когато бъдете знаещи, можещи и духовно пълноценни хора “, сподели министърът.
 
680 000 са учениците у нас, а учителите са 89 хиляди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР