С официална церемония Първа копка МУ-Пловдив започна изграждането на нов

...
С официална церемония Първа копка МУ-Пловдив започна изграждането на нов
Коментари Харесай

Започна изграждането на новия модерен корпус на МУ-Пловдив

С публична гала „ Първа копка " МУ-Пловдив стартира построяването на нов съвременен корпус „ Библиотека, Музей на медицината и Медицински симулационен център на Медицински университет – Пловдив ", оповестиха от образователното заведение.

Стартирането на това строителство е в осъществяване на Мандатната стратегия на Ректора на Университета проф. доктор Мариана Мурджева, дм, мзм „ За ръководство и развиване на МУ-Пловдив (2019-2023 г.), раздел „ Подобряване на инфраструктурата ".

Сградата е проектирана за потребностите на Библиотечно-информационния център, Музея на медицината, Медицинския симулационен подготвителен център.

„ Новата постройка е доста повече от надграждане на най-големия медицински симулационен център в страната. С него ще издигнем практическата подготовка на младите лекари на ново, по-високо равнище. Симулационният център ще разполага с обособени пространства за високоспециализираните симулатори за виртуална действителност, поделение за стандартизирани пациенти, където ще бъдат ангажирани артисти, както и най-големия център за медицински действия (skill center), юридически до момента. Функционалната му организация дава отговор на комплексния темперамент на образованията, които се плануват, а новаторските технологии в здравното обучение ще намерят своя нов дом ", сподели проф. доктор Благой Маринов – зам.-ректор по научноизследователска активност на МУ-Пловдив и Директор на Медицинския симулационен подготвителен център.

Със своята модерна визия новата постройка ще се вписва прелестно в модерната инфраструктура на Медицински университет – Пловдив. В нея ще има и мултифункционална зала за 96 души, както и зала за креативен действия. Навсякъде ще бъде обезпечен достъп за хора с увреждания.

Директорът на Библиотечно-информационния център на МУ-Пловдив Мая Урумова признава, че хиляди консуматори и библиотечните чиновници адмирират дълго чаканото изграждане на огромна модерна библиотека, която да отговори на условията на общността.

Потребителите ще могат да избират желано място за четене в зоните с естествено осветяване, в е-читалня, тиха читалня или в шумоизолирани кабинети за взаимна групова работа. Библиотеката ще разполага със зала за докторанти, зала за библиотечни тренинги и образования, изложбени площи, зони за диалози и релакс.

Ще бъде построена модерна информационно-технологична инфраструктура за прилагане на електронни и цифровизирани запаси и ще бъдат основани оптимални условия за предпазване, запазване и достъп до богатите физически библиотечни сбирки.

С построяването на новия корпус Медицински университет – Пловдив за следващ път потвърждава грижата си да сътвори модерни университетски условия за образование на своите студенти и преподаватели и да поддържа развиването на техния капацитет.

Съгласно контракта за строителство реализатор на обекта е компания „ БИБОВ И КО " ООД, проектанти на плана са арх. Христо Пелтеков и екип.

Разгънатата застроена повърхност на обекта е 6021,41 м2. Строителството би трябвало да завърши за 730 календарни дни.

Финансирането е напълно със лични средства на Университета.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР