С очакван фалстарт започна мегапроцесът за източването на близо 3

...
С очакван фалстарт започна мегапроцесът за източването на близо 3
Коментари Харесай

Очакван фалстарт за мегаделото КТБ

С предстоящ провал стартира мегапроцесът за източването на близо 3 милиарда лв. от Корпоративна комерсиална банка (КТБ).

Ход на делото не бе даден поради нередовно приканване на един от главните обвинени - някогашният началник на банката Цветан Василев.

Съдът насрочи идващото съвещание за 23 януари 2018 година

Този ход на събитията бе предстоящ. Както е изветсно, Василев се намира в Сърбия от към този момент три години, а към момента няма отговор от сръбските управляващи на изпратената им през ноември правосъдна поръчка за явяването на банкера пред българския съд. Няма и отговор на настояването на настояването на българската прокуратура за изгонване на Цветан Василев.

След предложение от прокуратурата арбитър Виржиния Петрова през днешния ден реши да потърси подпомагане от юристите на Василев, с цел да го призове посредством тях. Те обаче обявиха, че законът не планува такава опция.

Прогнозата е, че оттук насетне по сходен метод ще се развива всяко последващо правосъдно съвещание по делото.

Миналата седмица основният прокурор Сотир Цацаров бе в Сърбия на среща с тамошния си сътрудник. Не бе обявено обаче дали двамата са разговаряли по случая " Цветан Василев " и какво са договорили.

Освен банкера подсъдими са още 17 души, измежду които и двама някогашни подуправители на Българска народна банка. Обвинителният акт е от цели 12 000 страници.

За да бъде даден ход на делото, в правосъдната зала би трябвало да са всички 18 подсъдими и техните юристи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР