С обявяването на евентуално споразумение гражданите ще разполагат с цялата

...
С обявяването на евентуално споразумение гражданите ще разполагат с цялата
Коментари Харесай

Референдум за името ще има в края на септември или началото на октомври

С оповестяването на вероятно съглашение жителите ще разполагат с цялата информация и ще знаят какво да решат, макар актуалната сдържаност във връзка с „ ерга омнес “, съобщи министър председателят Зоран Заев в спор по телевизия " Телма ", представен от БГНЕС.
„ Гражданите ще схванат всички елементи, с цел да се убедят, че съглашението е почтено и укрепва нашата еднаквост и нашето достолепие. Призовавам опозицията и Иванов и съм подготвен да поема цялата отговорност. Трябва да гледаме напред, с чисти очи за заслужено и вярно решение. Ако всички сме за НАТО и Европейски Съюз, тогава всеки би трябвало отговорно да се сложи съгласно позициите, които има. Струва си да застанем дружно поради вероятностите пред Македония. Трябва да обявим почтено нашите възгледи, а опозицията има право да покаже запаси. Но следва референдум. Относно ратификацията на контракта в Народното събрание Гърция би трябвало да изпрати писмо до Европейски Съюз и НАТО, след което следва референдум “, сподели Заев.
Според него референдумът ще се организира в края на септември или началото на октомври. Той добави, че този термин е подобаващ, с цел да приключат всички процеси до края на годината. А за ускорението на процеса, довел до окончателното решение за името, министър председателят сбито осветли: „ През май 2019 година са изборите в Европейски Съюз. При такива условия не бих оставил 2019 година да бъде годината на контракта “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР