С обрат в последната четвърт Орландо Меджик победи с 94:90

...
С обрат в последната четвърт Орландо Меджик победи с 94:90
Коментари Харесай

Обрат в края донесе победата на Орландо Меджик над Голдън Стейт

С поврат в последната четвърт Орландо Меджик победи с 94:90 гостуващия тим на Голдън Стейт Уориърс в мач от следващия кръг на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Младият тим на "магьосниците ", който от дълго време загуби и теоретични шансове за попадане в плейофите, се възползва оптимално от отсъствието на контузения водач на гостите Стеф Къри и реализира втората си поредна победа и пета в последните 10 мача.

Домакините изоставаха с 65:74 преди заключителните 12 минути и с 14 точки 11 минути преди края, само че демонстрираха незабравим дух и съумяха да извърнат мача. С огромна заслуга за това бе и немският новобранец Франц Вагнер, който вкара 5 точки в последните 13 секунди на мача, с цел да подпечата триумфа на Орландо.

Вагнер приключи дуела с 18 точки, а повече от него за спечелилите записа само Уендел Картър-младши с 19. Плеймейкърът Коул Антъни пък добави 14 точки. За отбора на Голдън Стейт, който инкасира трета поредна загуба, най-полезен с 26 точки бе Джордан Пул, а ветеранът Клей Томпсън вкара още 15.

Поражението остави "войните " на трето място в класирането на Западната конференция с 47 победи и 25 загуби, само че отборът загуби и теоретични шансове да се бори с Финикс Сънс за първата позиция в Тихоокеанската дивизия.

Шампионът Милуоки Бъкс реализира една от най-убедителните си победи напоследък, като разгроми със 126:98 гостуващия отбор на Чикаго Булс. За спечелилите Янис Антетокунбо и Джру Холидей бяха над всички с представянето си. Гръцкото крило вкара 25 точки и овладя 17 битки, до момента в който Холидей добави още 27 точки.

Милуоки взе преднина от 13 точки още след първата четвърт на мача и до края разликата сред двата противника в Централната дивизия не спираше да пораства. За гостите от Чикаго Никола Вучевич вкара 22 точки, а по 21 прибавиха ДеМар ДеРоузън и Зак ЛаВийн. С триумфа Милуоки се върна на втора позиция в Източната конференция с 45 победи и 27 загуби, до момента в който Чикаго е на пето място с баланс 42-30.

Трей Йънг вкара 45 точки за успеха на Атланта Хоукс като посетител на Ню Йорк Никс със 117:111. Йънг вкара 7 тройки и бе прецизен при 13 от 25 опита за пукотевица от игра, а също така бе в основата на серия от 13:0, с която Атланта обърна хода на мача в последните му три минути.

Сърбинът Богдан Богданович добави 32 точки от пейката за "ястребите ", а Кевин Хъртър завърши с 14 точки. За Никс канадското крило Ар Джей Барет изигра следващ стабилен мач с 30 точки на сметката си, а гардът Алек Бъркс вкара 21.

В последния мач от програмата на НБА тази нощ Денвър Нъгетс победи със 127:115 при семейството си на Лос Анджелис Клипърс. Домакините поведоха още в средата на първата четвърт и до края на мача не изпуснаха контрола над срещата за нито един миг.

Никола Йокич вкара 30 точки и овладя 14 битки за спечелилите, а Боунс Хайланд, Джеф Грийн и Аарън Гордън прибавиха по 16 точки. За Клипърс най-резултатен бе резервата Терънс Мен, който осъществя 24 точки. В класирането в Западната конференция Денвър и Лос Анджелис Клипърс са надлежно шести и осми.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР