С обединяването на усилията на всички - педиатри, родители, общественици,

...
С обединяването на усилията на всички - педиатри, родители, общественици,
Коментари Харесай

Радев: С обединени усилия можем да намерим формулата за национална детска болница

С обединяването на напъните на всички - педиатри, родители, общественици, можем да намерим най-точната формула и да реализираме това, от което имаме потребност, а то е същинска национална детска многопрофилна болница, отговаряща на актуалните стандарти, с взор в бъдещето, тъй че да има убеденост в обществото, че страната прави най-хубавото за своите деца.

Това сподели президентът Румен Радев на срещата на " Дондуков " 2 с представители на Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният глава посочи нуждата от публичен консенсус, с цел да може страната да вземе и да осъществя най-хубавото решение.

Факт е, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма такава обособена детска многопрофилна болница. Най-сетне, след дълги години на очакване и публичен напън, държавното управление взе решение да построи такава болница и това е доста значима стъпка, само че методът на реализация на тази стъпка поражда горещи разногласия в публичното пространство, разяснява президентът. Те се дължат на двата разнообразни метода - този на Министерството на здравеопазването - да бъде оползотворена една съществуваща към този момент 40-годишна структура, което да бъде пригодена за потребностите на детското опазване на здравето, и надлежно метода, който споделя огромна част от обществеността - и във ваше лице, че не функционалностите би трябвало да се приспособяват съгласно постройката, а в противен случай, би трябвало да има нов план, тъй че постройката да бъде приспособена към условията и функционалностите на модерното детско опазване на здравето, означи Румен Радев.

Да се осъществя концепцията за това, което вие наричате " детски здравен парк ", да се обезпечи една психическа среда, в която нашите деца да могат и да учат, да играят, да усещат поддръжката на родителите и да желаят да оздравяват, добави президентът.

Радев уточни, че е доста значимо какъв сигнал изпращаме като страна към българските жители. Готова ли е българската страна да направи всичко належащо за здравето и бъдещето на българските деца, тъй че да няма компромис в опазването на здравето. Тук е нужен разговор, нужна е бистрота, още на най-ранен стадий да има цялостна гласност на плановете във всичките етапи на тяхното развиване, с цел да може да се реши в действителност ли планът, който към този момент има подписан контракт, ще въплъти всички тези условия за модерно опазване на здравето - като функционалност, медицински, софтуерни, архитектурни условия, означи президентът. Това е сериозен въпрос, уточни Радев и добави, че има уверения от Министерството на здравеопазването в писмо до президента и националната самодейност, че тези условия ще бъдат покрити.

От началото на своя мандат споделям и силата на идеята за детското опазване на здравето, сподели Радев на срещата. Под егидата на президента самодейността " Българската Коледа " е помогнала на доста лечебни заведения да придобият модерна високотехнологична инсталация. При визитите ми в редица европейски столици част от моя екип намира време да посети съответните национални детски лечебни заведения, да се срещне с управлението и да събира информация за правилата на създаване, отделяне и действие на тези лечебни заведения, уточни Румен Радев. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР