С новите двама сериозни кандидати не само става по-интересна, но

...
С новите двама сериозни кандидати не само става по-интересна, но
Коментари Харесай

Ивайло Динев: Президентската надпревара ще вземе щоуто от парламентарната

С новите двама съществени претенденти освен става по-интересна, само че „ ще вземе шоуто “, ще стане по-интересна от тази за Народното събрание,каза по БНР политологът.

Това може да докара до деформиране на вота при партиите, а по-важното и за българите, въобще за страната е Народното събрание да бъде спретнат съгласно същинските желания на хората.

„ Ако се стигне до втори тур, по-вероятно е вторият тур да бъде сред настоящия президент и проф. “, предвижда той.

Кандидатурата на Герджиков, подкрепена от ГЕРБ, политологът дефинира като странна, тъй като години наред съгласно него Софийският университет е бил контрапункт на политики в областта на висшето обучение.

„ Реално първите същински огромни митинги по времето на ръководството на ГЕРБ бяха стартирани точно в Софийския университет 2010-а година, три години преди окупацията. Протести против съществено орязване на бюджета на висшето обучение, съответно на СУ… “
 Ивайло Динев: Нов политически индивид може да се окаже свръхпобедител Ивайло Динев: Нов политически индивид може да се окаже свръхпобедител
Няма по какъв начин без една от обичайните сили да се сформира държавно управление – както в сегашния миг, по този начин и след изборите наесен. Новит...

Една от задачите евентуално е с кандидатурата на Анастас Герджиков да се притегли избор на демократично мислещи хора. От друга страна имаме кандидатурата на Лозан Панов, която би спряла ненапълно „ този теч от така наречен градска, междинна класа, демократично мислещи хора, които да отидат да гласоподават за проф. Герджиков “.

През последните години политическите партии не издигат свои кандидатури за президент, а го вършат неофициално посредством инициативни комитети. Това от една страна дава опция за увеличение на вота посредством набиране на външна страна, а от друга – понижава отговорността им по време на акцията. В дълготраен проект това не е здравословно за политическата ни система, счита Динев.

Може да се чака съществено преливане от Има Такъв Народ към „ “ и то към този момент се вижда, както и от Демократична България към Политическа партия, означи още в разбора си Динев.

„ Аз не преставам да считам, че болшинство доста мъчно ще бъде основано от така наречен протестни партии. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР