С нова система за третиране на строителните отпадъци Община Велико

...
С нова система за третиране на строителните отпадъци Община Велико
Коментари Харесай

Нова система за третиране на строителните отпадъци във великотърновкото село Леденик



С нова система за отнасяне на строителните боклуци Община Велико Търново възнамерява решаването на 50-годишния проблем с депото в село Леденик. 

Според Министерство на околната среда и водите потенциалът на депото за строителни боклуци в село Леденик е привършен. При нерегламентираното уголемение е унищожена земеделска земя. Направени са наставления от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция, които не са изпълнени години наред, а локалните хора готвят митинги. 

За новата система за строителни боклуци Община Велико Търново не е изготвила оценка на риска, а на извършеното публично разискване хората от Леденик не дадоха единодушието си, уточни общинският консултант от “Демократична България “ Елена Чамуркова.

Великотърновският общински съвет взе решение за отчасти изменение на Общия организационен проект на селото като начална процедура за създаване на новата система за отнасяне на строителните боклуци.

Площадката ще се намира на километри от първите къщи в село Леденик, а третирането на строителните боклуци включва разпределянето им в контейнери за разделно събиране и следващо превозване към профилирани фабрики, като настоящето хранилище ще бъде рекултивирано, разясни екологът на общината Зорница Кънчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР