С нежните звуци на виола сред голи красавици в провокативни

...
С нежните звуци на виола сред голи красавици в провокативни
Коментари Харесай

Синът на Пеньо Пенев сред голи красавици в Нирвана

С нежните звуци на виола измежду голи хубавици в провокативни пози започва изложбата на Владимир Пенев „ Уроци по изкушения “ в изложба Нирвана. Музикантът от София квартет Валентин Геров потопи в магията на класиката гостите в галерията на Ники Младжов, утвърдила се като един от най-престижните арт центрове.

Владимир Пенев - единствен син на поета Пеньо Пенев, подреди в трите зали на галерия Нирвана изтънчена еротика, космически пейзажи и магически обърнати светове. Художникът, чиито платна са притежание на Националната художествена галерия, Софийска градска художествена галерия и колекционери от цял свят, рядко показва творбите си пред публика. Платната му в Нирвана предизвикаха огромен интерес и колекционери купиха няколко още в първите минути на вернисажа. Ценители разпознаха на една от актовите картини певицата Роси Рос, която не призна, но и не отрече да е позирала. Авторът получи поздравления от колегите си Румен Статков, Теодора Величкова – Теа, Моника Тошева, скулпторите Валентин Старчев и Кунка Димитрова, поети, писатели, бизнесмени, светски красавици, гости от чужбина, пристигнали специално за изложбата.



Изпълнителният директор на България Ер капитан Янко Георгиев и красивата му съпруга с интерес разгледаха картините, които пресъздават обърната реалност и дори подписът на художника сякаш виси от горната част на платното.

Боян Радев, културологът Михаил Неделчев, ексдепутатът Добромир Задгорски, тв водещата Ива Николова дълго разглеждаха творбите. Дори най-предизвикателните платна пресъздават еротиката по изключително красив начин, като нарисувана поезия.



Цял месец колекционери и ценители на изкуството ще могат да се насладят на платната на Владимир Пенев. Трите зали на ул. „ Ангел Кънчев “ 17 се утвърдиха като арт пространство, където могат да се видят изключителни експозиции. Собственикът на галерия Нирвана Ники Младжов е подготвил специални изненади през следващите месеци за почитателите на класическото и модерното изкуство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР