С назначаването на Павел Върба Лудогорец избра по-трудния, но верен

...
С назначаването на Павел Върба Лудогорец избра по-трудния, но верен
Коментари Харесай

Лудогорец даде ясен знак, можеше да не си нарушава комфорта

С назначението на Павел Върба Лудогорец избра по-трудния, само че правилен път за своето развиване. Най-лесно би било на шефовете в клуба в идващите месеци да не излизат от зоната си на комфорт като поемат риск. Защото всяка промяна на треньор до известна степен води до подобен. Разбира се, и до някакво терзание, по отношение на по какъв начин новият експерт ще се приспособява и дали футболистите ще възприемат неговата философия.

Лудогорец е водач в класирането в efbet Лига и излезе от групите на Лига Европа. Безспорно това е огромен триумф за всеки български отбор. На базата на тези резултати управителните фактори в Разград напълно умерено можеше да повтарят какъв брой са велики и никой нищо не може да им каже. Само че хората в Лудогорец демонстрираха, че не се задоволяват с постигнатото в Европа, въпреки че не е по никакъв начин малко, и желаят още и още. Амбицията ги води самоуверено напред.

"Орлите " дадоха явен знак, че нямат никакво желание да стоят с кръстени ръце и дълго да се любуват на постигнатия триумф. По всичко проличава, че задачата пред Лудогорец ще бъде единствено една - присъединяване в групите на Шампионската лига, колкото и да е мъчно. Привличането на Павел Върба не е нечия волност, а разумно решение. Чехът чудесно пасва на профила на Лудогорец. Има насъбран голям опит в Европа и с тим от ранга на българския първенец е съумял да победи Наполи и Атлетико Мадрид. До тук обаче с неговите достижения, защото към този момент са положителни известни.

С колкото и класни играчи да разполага, Лудогорец има своите недостатъци. На моменти е неуверен и липсва неизменност. Като цяло напоследък се следи застой в развиването в чисто игрови проект. Като вземем поради разликата в класата, напълно разумно "зелените " печелят множеството от дуелите си в България, само че все пак в някои срещи не убеждават с представянето си на зеления килим. Не може да се каже, че преобладават над противниците си както в най-силните си години. Лудогорец сякаш малко избяга от атрактивния си жанр на игра.

Няма я познатата изразена доминация и дълготраен надзор над топката. Острите нападения по крилата и мощната преса, която изцеждаше рано силите на противника. Освен това на моменти проличава, че в тима липсва синхрон в отбрана и се позволяват груби неточности, които може да костват доста на клуба. Очевидно управителните фактори виждат, че тимът разполага с по-голям капацитет.

Ето тук основната роля ще бъде на Върба. Сигналите, които идват от Чехия, са обнадеждаващи. Твърденията са безапелационни, а точно - воденият от Павел Върба Виктория Пилзен в последните години е диктувал футболната мода в страната. Специалистът е построил атрактивен и печеливш жанр, който останалите тимове в Чехия са копирали.

И за край още нещо доста значимо. Със сигурност на шефовете на Лудогорец им е коствало много старания и средства, с цел да доведат треньор като Върба в България. Трябва да си признаем, че много хора бяха скептични и не имаха вяра това да се случи. Да не забравяме, че не са го взели от борсата. Той е имал настоящ договор с Виктория Пилзен и го е разтрогнал поради българския първенец. Всичко това значи, че шефовете на Лудогорец за поредна година имат желание да следват прецизно наложения през годините модел, който носи им триумф. Да влагат извоюваните от Европа пари в развиването на клуба. Няма да е изненада, в случай че станем очевидци и на сериозна селекция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР