С настъпването на есента и пъстротата на цветовете, като че

...
С настъпването на есента и пъстротата на цветовете, като че
Коментари Харесай

Натурални продукти срещу „есенни” болки в ставите

С настъпването на есента и пъстротата на цветовете, сякаш се изострят и всичките ни сетива и цялото ни тяло търси синхрон с промените в природата. Всичко наподобява по-силно: и насладата от изобилието на шарките, и тъгата, и меланхолията. Организмът ни има способността да реагира на всяка дребна смяна към нас.

Въпреки обстоятелството, че се намираме в една непрекъсната цикличност и тялото ни има памет, въпреки всичко всяка промяна на сезона търпи избрани физиологични трансформации в организма.  За страдание най-често ставите са тези, които първи реагират на климатичните промени. Есента носи по-чести болки и недоволства. „ Болят ме коленете, несъмнено ще се скапва времето. ” И всичко това има своето разумно пояснение.

Според някои изследвания, времето няма отношение към изострянето на болката при артрит, да вземем за пример. Просто хората търсейки повода, неверно асоциирали болката си с метеорологичните условия. По-късно обаче учени от университета в Пенсилвания, открили, че фактически съществува връзка сред повишената артритна болежка и изискванията на средата.

Влиянието на времето върху болки в ставите се дължи на внезапни промени в атмосферното налягане и влажността. Студеното време ускорява спазъма на мускулите и сковаността на ставите. Костите и мускулите имат друга компактност в другите си области, не реагират еднообразно на измененията, което води до нееднакви контракции и чувство за болежка при смяна на налягането, която се усеща в ставите и мускулите.

Студът може да утежни и съществуващо хронично ставно заболяване или, когато излагането на мраз предизвика инфекциозно заболяване (вирусно или бактериално), чието развиване може да се развие в болки по ставите.

За благополучие има редица натурални артикули, които доста могат да облекчат и да предотвратят есенните ни неразположения. Най-подходящи са тези, съдържащи глюкозамин, защото той е естествена съставна част на ставите. Възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан.

По принцип, глюкозаминът се извлича от черупки на морски животни, само че след направения сполучлив опит в Съединени американски щати, за добиване на глюкозамин от зърна на житни растения се реализира оптималната успеваемост в задълбочаването на използването му. Растителен глюкозамин се съдържа в продукта Flexen!

Друга подобаваща билка, директно влияеща върху артрозното инфектиране е Босвелията или по този начин нареченият Индийски тамян. Още през 1970 година немски учени откриват, че тя има лечебен резултат, непосредствен до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.

Произхождащ от Азия, джинджифилът има дълга история като обичайно противовъзпалително средство. Съвременни проучвания демонстрират, че джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен резултат. Екстрактът от джинджифила усъвършенства кръвообращението и подвижността, работи и болкоуспокоително.

Продуктът ForFlex, от серията Botanic, съчетава трите съставки (Растителен глюкозамин, Босвелия Серата и Джинджифил), предоставящи на организма от една страна главен конструктивен детайл за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични резултати на множеството нестероидни противовъзпалителени лекарства. Можете да намерите в аптеките или online на www.botanic.cc.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР