С насилниците, с престъпниците, с хората, които нарушават закона, трябва

...
С насилниците, с престъпниците, с хората, които нарушават закона, трябва
Коментари Харесай

Крум Зарков: С насилниците трябва да се работи, не само да се затварят

„ С насилниците, с нарушителите, с хората, които нарушават закона, би трябвало да се работи. Ако се мисли, че единствено се затварят и всичко свършва, това не е по този начин. “

Това разяснява в Русе служебният министър на правораздаването Крум Зарков във връзка на законопроекта за домашното принуждение . По думите му с нарушителите би трябвало да се работи по този начин, че да бъдат превъзпитани, когато е належащо.

„ Ако имат душевен или други компликации, да бъдат лекувани, с цел да не нараняват повече. Това е една от огромните тематики, с която се занимавам като министър на правораздаването “, сподели Зарков, представен от „ Българска телеграфна агенция “. По думите му рецидивът е опасност за всички , които са отвън пандизите.

„ Защото тези хора влизат в пандиза, биват осъдени, след което излизат и повтарят закононарушенията си. И някои страдат. Тук не става дума единствено за ликвидиране. Страшно доста дами и деца са подложени на тормоз от най-различен темперамент или са държани според – психическа, финансова. Не желая да се фокусираме върху който и да е съответен проблем. Но прекомерно дълго време този спор не съумява да се организира по някакъв естествен метод и за жалост това се заплаща от време на време с човешки жертви “, съобщи Зарков. Той разяснява още, че няма закон, който самичък по себе си да предотврати всички нещастия .

По мотив на настояването от страна на Висш съдебен съвет за 20% растеж на заплатите за тази година министърът разяснява, че бюджетният спор е отворен. Той изясни:

„ Има мнения, има претенции за повече средства. Някои от тях са законни, а други би трябвало да бъдат преценени. Сега това е в ръцете на народните представители, които би трябвало да се произнесат. Това, което направи служебното държавно управление, е да покаже план-сметката на страната с политиките, които са заложени. Те подлежат на смяна, само че не от служебно държавно управление. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР