С напредване на възрастта телата ни произвеждат все по-малко колаген,

...
С напредване на възрастта телата ни произвеждат все по-малко колаген,
Коментари Харесай

Храни, които естествено повишават колагена

С придвижване на възрастта телата ни създават все по-малко колаген, жизненоважна съставна част за здравето и еластичността на клетките. Въпреки че изгодите от него за кожата са многообразни, той е освен това от съставна част за хубост – той също по този начин поддържа вашите кости, мускули, хрущяли и нокти по-млади.

Но не е наложително да се нуждаете от колагенови добавки или инжекции за това. Понякога единствено яденето на храна, богата на колаген, може да направи чудеса по допустимо най-естествения метод! Ето какво би трябвало да ядете.

Сладък картоф

Богат на витамин А, сладкият картоф употребява този витамин, с цел да ускори производството на колаген в тялото. Освен това подкрепя директно здравето на клетките, като се изключи че покачва наличието на колаген. Освен сладки картофи, можете да ядете моркови, манго и пъпеш за същите изгоди.

Киноа

Разбира се, това зърно има доста изгоди за здравето, само че знаете ли, че също по този начин подтиква колагена и е едно от най-хубавите налични зърна срещу стареене? То подтиква кожата да се бори със свободните радикали и предотвратява ранното разграждане или загубата на колаген в клетките на тялото.

Киви

 Кивито покачва равнището на колагена

От всички богати на витамин С плодове, кивито евентуално има едно от най-високите равнища на този витамин, който е от значително значение за производството на колаген. Съдържанието на витамин С, дружно с незаменими аминокиселини, обезпечава колаген в клетките. Горските плодове и другите цитрусови плодове оферират същите преимущества.

Домати

Доматите са най-хубавият източник на ликопен, антиоксидант, който усъвършенства здравето на клетките и предотвратява разграждането на колагена. Те също по този начин предотвратяват вреди и недъгавост, породени от външни източници като околната среда и замърсяването.

Други храни, повишаващи колагена

За повишение на колагена включете в диетата си сьомга, листни зеленчуци, морски зеленчуци, яйца, авокадо, тиквени, чиа и слънчогледови семки, постно месо и чесън - по този начин ще запазите равнищата на колаген непокътнати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР