С надежда за нов европейски подвиг Лудогорец се изправя срещу

...
С надежда за нов европейски подвиг Лудогорец се изправя срещу
Коментари Харесай

"Лудогорец" посреща "Милан" с надежда за историческа победа в Лига Европа

С вяра за нов европейски героизъм " Лудогорец " се изправя против седемкратния клубен първенец на Европа " Милан " в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа довечера. Българският отличник ще посрещне седмия в Серия А на стадион " Лудогорец сцена ".

Двубоят е довечера от 20.00 часа и ще бъде излъчен директно по БНТ1 и Българска национална телевизия HD. Грандът на италианския футбол е най-успешният тим, гостувал в миналото в Разград.

Новините

" Милан " дойде в сряда по здрач в Разград, като отхвърли да тренира на стадиона, където ще се играе дуелът. Италианският тим тренира за последно на личната си база " Миланело ", след което отлетя за България.

Треньорът Дженаро Гатузо не може да разчита на контузения Никола Калинич, само че всички останали звезди попаднаха в групата за дуела. Дори Патрик Кутроне, за който се твърдеше, че ще получи отмора, е разполагаем.

" Лудогорец " ще е без осъдените Натанаел и Клаудиу Кешеру. Марселиньо, който беше с лека контузия, е изцяло подготвен за дуела. Картотекиран е и Якуб Шверчок, който мина в отбора през зимния трансферен прозорец.

Полският нападател вкара четири гола в зимната подготовка и остави положителни усещания. Въпреки това се чака Димитър Димитров-Херо да стартира без изявен централен нападател, разчитайки на бързите Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки.

Тенденциите

" Лудогорец " е четвъртият български тим, който ще се изправи против " Милан " след " Левски ", " Академик " (София) и ЦСКА. Единствено " Академик " има триумф против " росонерите ". През 1976 година столичани побеждават с 4:3 вкъщи, само че губят на " Сан Сиро " с 0:2.

" Левски " се изправи в три разнообразни интервала против " Милан ", като записа четири загуби и две равенства. Последен против " росонерите " игра ЦСКА - през сезон 2001/2002, когато италианците завоюваха две победи.

Няколко забавни обстоятелството преди дуела с @acmilan от 1/16 финалите на UEFA Europa League

Междувременно може да участвате в играта за прецизен резултат на дуела в портала https://t.co/AiOGTtWO64#Ludogorets#LudogoretsMilan#WeARELudogorets#milan#uelpic.twitter.com/eFVPezTnM4
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) February 14, 2018

" Росонерите " започнаха едва сезона, само че след идването на Гатузо демонстрират доста по-добра форма. " Милан " е в серия от осем мача без проваляне във всички шампионати, като в този интервал записа пет победи.

" Лудогорец " влиза в дуела след два месеца без формален мач поради зимната пауза в България. За последно първенците играха с ЦСКА в средата на декември, когато изгубиха в четвъртфиналите за Купата на България.

Тимът от Разград има положителни мемоари от последния си конфликт с италиански тим в Европа. Преди четири години българският първенец в профил " Лацио " в същия стадий от шампионата след победа с 1:0 в Рим и трагично равенсво 3:3 в София.

Треньорите

Общото сред Дженаро Гатузо и много по-опитния Димитър Димитров е, че и двамата не започнаха сезона отпред на двата отбора. Българинът размени Георги Дерменджиев още през август, а Гатузо застана отпред на " Милан " през декември след сериозната рецесия при " росонерите ".

Димитров, който има 25 мача като треньор на първенците, загуби в четири от тях, а две от загубите пристигнаха точно в Разград. " Вярвам 100%, че можем да продължим. Просто се надявам шансът и шансът да са с нас, с цел да успеем да го реализираме ", сподели той.

Димитров изрази вяра, че " Милан " ще подцени " Лудогорец " и това ще даде по-големи шансове на българския тим в 1/16-финалните конфликти.

Гатузо, който към момента се учи в занаята даде обещание, съобщи, че е по-вероятно противоположното - отборът от Разград да подцени седемкратния европейски първенец.

 Дженаро Гатузо даде обещание, че
© LAP.bg

Дженаро Гатузо даде обещание, че " Милан " няма да подцени " Лудогорец ".

" В последните шест години те имат по-голям опит. Притежават отлични футболисти с доста добра техника като Джоди Лукоки, Върджил Мисиджан и Марселиньо. Чух треньорът на " Лудогорец " да споделя, че се надява ние да ги подценим, само че няма съображение това да се случи и ще играем с всички сили ", съобщи Гатузо.

Той показа, че чака доста сложен мач. " Виждаме с какви тимове е играл " Лудогорец " в последните години. И на " Реал ", и на " Лацио ", и на " Ливърпул " им беше доста мъчно в гостуванията на " Лудогорец ". Това демонстрира какъв брой мощен тима е. Имат отлични футболист, играят доста бързо и основават проблеми на всеки, който гостува тук ", продължи Гатузо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР