С началото на учебната година децата отново ще трябва да

...
С началото на учебната година децата отново ще трябва да
Коментари Харесай

Децата пак нарамват тежките раници – как да предпазим здравето им

С началото на образователната година децата още веднъж ще би трябвало да носят тежките раници, цялостни с учебници и други нужни принадлежности. Въпреки че има надалеч по-опасни неща, които заплашват здравето на малчуганите, носенето на раница също не трябва да се подценява.

Ако тя е прекомерно тежка или е сложена погрешно е допустимо да аргументи болежка или пострадване на мускулите и ставите, както и да се трансформира в причина за деформиране.

Американската академия по педиатрия предлага раниците да тежат не повече от 10 до 20 % от телесното тегло на детето. Тя поучава родителите да наблюдават тежестта и като я мерят постоянно на везната у дома. Понякога, обаче, това може да се окаже невероятно.

По този мотив Специалисти от детската ортопедична хирургия от болница HSS в Съединени американски щати споделят няколко неща, на които може да се обърне внимание, с цел да се предотвратят отрицателните последици:
Когато избирате раница, тя би трябвало да е с необятни подплатени презрамки и подплатен тил. Благодарение на подплънките тя става по-удобна за носене и защищава гърба от острите ръбове на книги и други предмети.Учениците би трябвало да носят раницата на двете си плещи и да заобикалят прехвърлянето ѝ единствено на едно рамо. По този метод тежестта се разпределя отмерено и не се натоварва единствено едната страна на тялото.Презрамките на раницата би трябвало да бъдат стегнати и тя да е покрай тялото. Така гърбът ще се натоварва по-малко.Препоръчително е раницата да може да се стяга и през кръста. Много постоянно, даже и да има такава, децата не я употребяват, само че е добре да го вършат. По този метод тежестта се разпределя по-равномерно. Ако тя не се употребява, раницата се люлее встрани и детето би трябвало да поставя повече старания, с цел да я балансира.Предметите в раницата би трябвало да се разпределят по този начин, че да се употребяват оптимално отделения. По-тежките предмети би трябвало да бъдат най-близо доникъде на чантата.Раницата с колелца също е положително решение, само че единствено в случай че изискванията в учебно заведение го разрешават. Ако се постанова на ученика постоянно да се споделя по стълби през целия ден, тя по-скоро би била непрактична.Раницата би трябвало да се взима вярно, с цел да се избегне мускулно натоварване. Когато подвигат раницата и носят раницата, те би трябвало да огъват коленете си, само че не и кръста.Ако учебното заведение разполага с шкафчета, децата безусловно да ги употребяват, с цел да оставят нещата си там.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР