С началото на пандемията от Ковид-19 животът ни изцяло се

...
С началото на пандемията от Ковид-19 животът ни изцяло се
Коментари Харесай

10 предимства да учиш и работиш онлайн

С началото на пандемията от Ковид-19 животът ни напълно се промени. Учим и работим онлайн, съблюдаваме физическа отдалеченост, ограничихме контактите с близки и приятели… Повечето от нас са изнервени от обстановката и с право.

Въпреки това обаче тя ни даде късмет да погледнем света от различен ъгъл. Със сигурност минусите са повече, само че можем да изведем и някои от плюсовете. Ще се насочим към живота онлайн и по какъв начин той се отразява на всекидневието, с което бяхме привикнали.

Днес ви представяме 10 преимущества на това да учиш и работиш онлайн.

1. Удобно е

Безспорно е доста по-удобно всичко да ни е на една ръка разстояние, без значение дали приказваме за извършване на покупки, работа или образование. Когато сме вкъщи, можем да свършим навреме и нещо друго, до момента в който стоим на компютъра. Отваряме очи заран и към този момент сме в офиса или при започване на образователен час. Звучи толкоз просто, колкото и в действителност е.

2. Пестите пари

Замисляли сте се, че каквато и активност да правите от вкъщи си, това въздейства удобно и на бюджета ви. Когато учим или работим от у дома, това несъмнено ни икономисва достта средства. Вече не се постанова да мислим за транспортни разноски, наеми, консумативи, даже и в огромна степен за храна.


3. Пестите време

Това важи основно за огромните градове, където трафикът е безусловно призрачен. Дали пътувате с персонален автомобил, с градски превоз или с такси, няма значение. Важното в тази ситуация, е че това остава зад тила ви. Вместо да губите време в пътешестване, си вършиме чаша кафе, сядате пред компютъра и се залавяте за работа. В последна сметка, точно времето е най-ценният и окончателен запас.

4. Гъвкави сте

Докато работим от у дома, в това време можем и да вместим в графика си други занимания. Отлагали сте дълго време курса по немски език, в този момент е моментът да го изкарате. Ако преди не сте успявали да смогнете с всичко в забързаното всекидневие, то в този момент всичко е допустимо.

 10 преимущества да учиш и работиш онлайн

5. Липсват ограничавания

Мислили ли сте, че в миналото ще можете по едно и също време да почивате и да работите? Сега това е допустимо, би трябвало ви само постоянна интернет връзка. От съвсем всяка точка на света можете да учите или работите. Другият плюс е, че значително разнообразявате и работната атмосфера.

6. Вкъщи нормално е много по-спокойно

Ако ви е мъчно да се концентрирате и всевъзможни шумове ви работят прекомерно разсейващо, в този момент можете да поемете контрола. Без сътрудници, без началници и без всевъзможни други странични звуци (в множеството случаи). Вие сте тези, които определяте метода си на работа, а какво по-хубаво от това?


7. Без болнични

Почти всеки е попадал в подлия капан на някой (корона) вирус. За страдание е неизбежно, човек да се разболее. Хубавата вест е, че към този момент не се постанова да се занимавате с издаването на болнични, известяван на сътрудници, ръководители и всички по веригата. Ако положението ви разрешава, ще продължите активността си от дивана у дома.

8. По-евтини и налични курсове

Голяма част от образованията и курсовете са по-изгодни (чисто финансово), когато са онлайн. Това е по този начин, тъй като институциите и школите, които ги организират също понижават своите разноски. Същевременно имат и опцията да съберат по-голяма публика онлайн, в сравнение с при обичайна форма на осъществяване. В резултат на това и двете страни са печеливши.

 10 преимущества да учиш и работиш онлайн

9. Учите се на самодисциплина

Е-обученията изискват мощна мотивация и дисциплинираност. Ако не друго, то това е доста градивно и фокусът ви ще е ориентиран, където би трябвало. Напълно допустимо е да ви е мъчно първоначално да си го наложите, само че с времето става все по-лесно. Чрез отдалечената работа ставаме по-самостоятелни.

10. Получавате самостоятелен метод

Всеки се учи и се развива с друго движение и приема информацията по друг метод. Е-обученията разрешават персонализиран метод към всеки ученик/студент. Фактът, че цялата информация е налична 24/7, улеснява още повече процеса. Освен това учащият има повече време за осмисляне, защото атмосферата не е толкоз напрегната, каквато е нормално в залите.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР