С наближаването на ваканционния сезон резервациите за почивка в агенциите

...
С наближаването на ваканционния сезон резервациите за почивка в агенциите
Коментари Харесай

Колко ще ни струва това лято морето в Гърция?

С наближаването на ваканционния сезон резервациите за отмора в организациите от ден на ден порастват. По всичко проличава, че морето това лято ще ни излезе много по-солено от предишни години.

На 1 май Гърция публично открива новия туристически сезон. Макар служащите в туризма да не доближават, упованията са туристическата година в южната ни съседка да бъде много мощен.



Доказват го 20-те % резервации допълнително, направени досега, спрямо интервала преди пандемията, показва министърът на туризма Василис Кикилиас. Първенството по резервации в Северна Гърция се пада на българи и румънци, като най-вече от тях са насочили вниманието си към Халкидики.

Поради ред стопански фактори от съюза на хотелиерите оповестяват, че са се принудили тази година да покачат цените на пакетите приблизително с 20% според от категорията и предлаганите услуги.



В съпоставяне с предходната година всички цени на Халкидики са скочили с 10 до 30%. Това обаче не пречи на туристите всеобщо да резервират още от края на март, защото за по-къните резервации цените ще скочат още повече.

''Индикациите и ранните резервациите демонстрират, че Гърция ще е желана дестинация за българите. Тя има толкоз посещаемост, колкото всички останали в района. За майските празници всички са разпродадени, някои ще пътуват с рейс, други с персонален превоз или чартър. Лятото също ще бъде желана дестинация, макар повишените цени - 25-30% ", разкри пред Нова тв туроператорът Георги Кунчев.



Голямото търсене от страна на туристите е нараснало двойно вложенията в първокласни хотели.

" Културният туризъм също е обект на огромен интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е желана дестинация, само че островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които потеглят от Атина също са ужасно известни. Най-евтиният е 1600 лв. на човек ", посочи още Кунчев.

Нека да напомним, че малко по-рано тази година стана ясно, че направените до края на март резервации ще бъдат с 10 до 35% по-евтини от тези, направени след този интервал.

Вече е повишен и броят на полицейските екипи по защита на сигурността на туристите на островите Миконос и Санторини.



Поради неналичието на работна ръка, която се усеща сензитивно в туристическия бранш, притежатели на хотели и заведения за хранене притеглят чиновници от трети страни.

Освен в Гърция осезаемо нарастване на офертите за ранни резервации се следи и в България и Турция. За някои дестинации растежът в цените даже е надскочил 30% спрямо предходната година.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР