С много повече приходи, конкурентът на пазара за процесори Intel

...
С много повече приходи, конкурентът на пазара за процесори Intel
Коментари Харесай

AMD с 1000% ръст на печалбата за тримесечие 

С доста повече доходи, съперникът на пазара за процесори Intel има съвсем същата облага

Потребителските чипове изстреляха високо облагата на AMD, ръководена от Лиза Су
(снимка: CC0 Public Domain)

Няколко дни откакто Intel разгласи финансовите си резултати за третото тримесечие, същото направи и съперникът AMD. Разработчикът на процесорите Ryzen регистрира 1000% растеж на чистата облага.

Докато приходите на Intel понижиха, а чистата облага падна с повече от 70%, то AMD е на другия полюс. Приходите на компанията за тримесечието се усилват с 8% до 5,8 милиарда $, а чистата облага възлиза на 224 милиона $ по отношение на загуба от 64 милиона $ година по-рано.

На процедура, чистата облага на AMD се е нараснала с повече от 1000% през третото тримесечие, или с 299 милиона $ на годишна база.
още по темата
В същото време чистата облага на Intel е единствено с $1 милион по-висока от тази на AMD, което повдига забавни въпроси, защото приходите на процесорния колос са съвсем 2,5 пъти по-големи.

Прави усещане също, че приходите на AMD от артикули за центрове за данни не нарастват през тримесечието, макар че в последните години този бизнес носеше увеличени приходи на компанията.

Същевременно, продажбите в потребителския сегмент се усилват с 42% на годишна база, основно заради пълномащабното нахлуване на пазара на мобилните APU Ryzen 7000.

Бизнесът с артикули за игри на AMD пада с 8% през тримесечието, вследствие на по-ниските доходи от продажби на полуперсонализирани артикули, сочи още финансовият доклад на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР