Заведение в центъра на Серес назначи на работа хора с

...
Заведение в центъра на Серес назначи на работа хора с
Коментари Харесай

В заведение в Серес назначиха на работа хора с увреждания

Заведение в центъра на Серес назначи на работа хора с увреждания, предава Народоосвободителна въстаническа армия. Те са на позициите бармани и сервитьори и се оправят повече от добре със отговорностите си.

Много особено възприятие ще изпита всеки, който посети мястото, на което ние срещнахме Никос – едно момче със специфични потребности, което ни сподели прелестно отношение, доста обич и топло посрещане – това, което сигурно видяхме в кафето, в което работят хора с увреждания. И клиенти, и несъмнено сътрудниците им ги одобряват доста добре, а задачата е тези хора да бъдат приобщени, да споделят и несъмнено, да си оказват помощ след това в живота. И като че ли задачата наподобява реализирана.

Заведението се намира в центъра на Серес. Идеята да бъдат наети хора с увреждания е на притежателя Андреас Аврамидис, който от години е обществено зает с проблемите на такива хора.

„ В заведението работят 8 индивида с увреждания. Те вземат участие във всички процеси, като стартираме от производството на храната и напитките и стигнем до сервирането им. Предимствата за тези хора са най-много в прочувствен аспект, защото те ужасно доста усъвършенстват самочувствието си, основават позитивен имидж за себе си посредством практикуване на професионалните им позиции и несъмнено, се защищават от безработицата и бедността, които изтезават тази обществена група ”, съобщи Фотини Георгиаду, управител на заведението.

В заведението на промяна е Никос. Това е първият му късмет за работа, откакто години наред реализация не може да откри.

„ Харесва ми доста. Всеки ден се усещам доста изтощен. Всяка заран сме тук с щерка ми в прецизен час. Няма отмора за нас, във вътрешността – на открито, постоянно сме на крайник ”, споделя Никос.

Андонис работи в заведението от декември предходната година. Тогава към момента не били наети хората с увреждания.

„ Тогава не знаех, че ще работя с хора с увреждания, само че би трябвало да ви кажа, че това което виждам тук е прелестно. Момчетата са доста щастливи за това, че работят тук. Аз пък съм ужасно задоволен, че мога да им оказвам помощ. Всички доста ги поддържаме, хората, клиентите, също доста ги поддържат. И всеки ден виждаме една взаимност, което е необикновено ”, споделя серитьорът Андонис.

Откакто в заведението в центъра на Серес работят хора с увреждания, броят на клиентите се покачва, известността на кафето – също. Причината е, че са доста тези, които желаят да усетят специфичната сила на взаимната помощ и схващане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР