С митинг - поклонение в Карлово, родният град на Васил

...
С митинг - поклонение в Карлово, родният град на Васил
Коментари Харесай

Митинг-поклонение в Карлово за годишнина от гибелта на Левски

С протест - поклонение в Карлово, родният град на Васил Левски, беше маркирана 149-ата годишнина от гибелта на Апостола на българската независимост.

Да възпламенят свещ и отдадат респект към паметта на Апостола в храма се стекоха десетки карловци.

„ Той е починал за свободата на цялостен един народ, за България. “

„ С респект и с готовност от ден на ден хора да почетат този ден. “

„ Да се опитаме най-малко една частичка да бъдем, колкото него. Нашият Апостол е може би най огромният български бунтовник, активист. “

След панихидата в църквата Света Богородица присъстващите, както и доста деца от учебно заведение „ Васил Левски “ се насочиха към едноименния площад, където по традиция прозвуча есето, отдадено на Апостола, получило първа премия в тазгодишния училищен конкурс. То е на Дара Христова от 11 клас.

„ Дори в моменти на бездънен и заплашителен мрак, вярата на Левски е осветявала пътя му напред към свободата, давала му е мощ и вяра за по-добър живот. Вярвал е, че парченце от него ще остане във всеки един от нас, че думите му ще палят искрица в сърцата ни и ще вървим по неговите стъпки. Защо не му потвърдим, че е имал причина да има вяра в нас? "

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски, а по-късно се състоя и шествие до родната къща на Апостола.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР