С минус 25 градуса осъмнаха в Севлиево тази сутрин. Минус

...
С минус 25 градуса осъмнаха в Севлиево тази сутрин. Минус
Коментари Харесай

Времето съвсем полудя - арктически студове и после рязко затопляне

С минус 25 градуса осъмнаха в Севлиево тази заран. Минус 22 бяха градусите в Стара Загора, минус 21 в Кнежа, минус 19 в Чирпан, Казанлък и Кюстендил – минус 18 в София и към и под минус 15 на доста места. Все още сме надалеч от абсолютния връх. Минус 30 градуса сме мерили през март във Враца, оповестява bTV.
Най-тежкото от зимата изрично отмина, само че циклоните напълно не са се свършили. Едва отминал единият – трети следващ ни връхлита тъкмо сега. Тази нощ ще завали слаб сняг в Западна и Северна България, който със стоплянето на следващия ден ще премине в дъжд и при този преход ще се образува по този начин рисковата поледица.
Жълт код за такава е в действие в съвсем цялата страна. Поледица още тази нощ чакат в Северозапада.
Минус 21,4 градуса мериха в Кнежа тази заран и мразовит връх за града за 1 март.
През 1932 година на този ден е било минус 20, 8 градуса, подобряваме върха, заяви синоптикът Валентина Иванова.
В Кнежа нямат специфична рецепта за оцеляване, единствено водачите стопират от време на време, с цел да отстраняват леда от гумите.
В 15 ч. настава поврат – термометърът в синоптичната станция регистрира минус 3 градуса, а слънцето трансформира снега в локви.

К акво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР