С любопитен случай на злоупотреба със спешния телефон 112 ще

...
С любопитен случай на злоупотреба със спешния телефон 112 ще
Коментари Харесай

Защитен свидетел на няколко пъти звъни без причина на телефон 112 |

С любопитен случай на корист със незабавния телефон 112 ще се занимае съдът в Козлодуй.

Районната прокуратура е внесла за разглеждане обвинителен акт против гражданин на града.

Обвиняемият е осъждан и е предпазен очевидец по наказателно произвеждане на Специализираната прокуратура, по което му била подсигурена физическа защита, оповестиха от държавното обвиняване. 

Вечерта на 19 януари мъжът се обадил на телефон 112 и изискал от органите на реда в Козлодуй физическа защита. Операторът няколко пъти го попитал за мястото, на което се намира. Човекът показал адреса си в Козлодуй, макар че системата го локализирала на друго място. Бил изпратен дежурния чиновник, който открил, че обвиненият не се намира там, което удостоверили и околните му.

На 21 март обвиненият, представяйки се като А.Р.А., предал погрешно повикване за паника посредством Единен европейски телефон за незабавни повиквания. Мъжът декларирал, че на ул. „ Зорница “ и ул. „ Калина “ в Козлодуй има всеобщо събиране на хора и мощна музика, макар възбраната поради изключителното състояние в страната. Пристигналите на място служители на реда открили, че подадената информация не дава отговор на истината. Било формирано досъдебно произвеждане, а мъжът на няколко пъти променял версия по случая.

Обвиняемият съзнавал противозаконния темперамент на действието и нездравословните последствия от него.

Предстои съдът да насрочи съвещание по делото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР