С лека низходяща корекция в цените на петрола преминава азиатската

...
С лека низходяща корекция в цените на петрола преминава азиатската
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха леко надолу

С лека низходяща промяна в цените на петрола минава азиатската търговия, откакто през вчерашния ден котировките на суровината се покачиха с повече от 1 на 100 на фона на съкращенията на доставките от Саудитска Арабия и Русия, съобщи Ройтерс.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 9 цента до 89,95 $ за барел връщайки се още веднъж под котата от 90 $ за барел. Котировките на американския лек недопечен нефт са на равнища от 86,60 $ за барел, като и те са с 9 цента надолу по отношение на през вчерашния ден.
Анализатори от " Райстад Енерджи " (Rystad Energy) и " Ай Ен Джи Икономикс " (ING Economics) показаха, че съкращенията на добива в страните от петролния картел ОПЕК+ (OPEC+) ще оставят пазара с по-голям от упования недостиг през четвъртото тримесечие на 2023 година, което ще окаже поддръжка на цените.
Саудитска Арабия ще удължи доброволното си понижаване на добива на нефт от 1 милион барела дневно с още три месеца до края на декември 2023 година, заяви държавната осведомителна организация на страната, цитирайки чиновник на енергийното министерство.
Русия удължи решението си да понижи износа си на нефт с 300 000 барела дневно до края на тази година, сподели вицепремиерът Александър Новак в изказване във вторник.
Съкращенията в Саудитска Арабия и Русия са в допълнение към съкращенията през април, контрактувани от няколко производители от ОПЕК+, които е оповестено, че ще продължат до края на 2024 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР