С лед Съвета за национална сигурност днес, президентът Румен Радев

...
С лед Съвета за национална сигурност днес, президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът след КСНС: Актуализацията на бюджета е въпрос на национална сигурност

С лед Съвета за национална сигурност през днешния ден, президентът Румен Радев даде изказване пред медиите.

"В актуалната конюнктура, служебното държавно управление е с вързани ръце, а българите ще изнесат рецесията на личния си тил ", съобщи Румен Радев.

"Въпреки извършените задълбочени полемики, не постигнахме консенсус. Според болшинството партии, дебатът за актуализацията на бюджета би трябвало да се води единствено в Народното събрание. Смятам, че това е въпрос, който визира националната сигурност ", уточни президентът.



"Ако този парламент си тръгне без да актуализира бюджета, няма да има средства за медикаменти и консумативи, за спомагателни хонорари на медицинския и немедицински личен състав, няма да има средства за мярката 60/40, няма да има средства за увеличаване защитата на границата, за Министерство на вътрешните работи, няма да се изплащат помощи за отопление на нуждаещите се, нито ще се изплащат парите за персонална помощ, няма да има индексация на пенсиите. В тази конюнктура служебният кабинет ще бъде с вързани ръце, няма да може да употребява обезпечените в хазната финансови средства. Българите за следващ път ще изнесат рецесията на личния си тил ", съобщи Радев.

Президентът разяснява и тематиката с фрагментите, показващи полицейско принуждение по време на митингите предишното лято.

"Приветствам решението на ръководителя на Народно събрание да свика изключително съвещание на Народното събрание по тематиката. Приветствам и заповедта на вътрешния министър за инспекция на досегашните инспекции за следствието на този случай ", сподели Радев.

"В този проблем би трябвало да се извърши деликатна преценка за всички обстоятелства и отговорности. В този акт ние би трябвало да реагираме като демократично общество. Необяснимо е и бездействието на прокуратурата по този проблем ", съобщи Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР