С кворум от 793 делегати започна 50-ия юбилеен конгрес на

...
С кворум от 793 делегати започна 50-ия юбилеен конгрес на
Коментари Харесай

С кворум от 793 делегати започна Конгресът на БСП


С кворум от 793 делегати стартира 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия. Общият брой на делегатите е 976. Форумът бе открит от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в НДК. В зала 1 прозвучаха химна на България, този на Европейски Съюз и на Интернационала.

Ориентировъчната стратегия планува при започване на конгреса водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да показа политически отчет пред делегатите на форума.

Най-важната задача пред първото съвещание на 50-ия конгрес на партията е да избере членове на Националния съвет.

В обедната отмора на конгреса ще се проведат делегатски заседания, на които регионалните структури на партията ще излъчат по един делегиран представител в Националния съвет. В 19.30 ч. ще стартират изборите за членовете на Националния съвет. Делегатите ще избират в две листи – съществена и младежка. В младежката ще бъдат претендентите за членове на Пленума до 35 години. Те би трябвало да са не по-малко от 20 % от състава на Националния съвет.

Делегатите на 50-ия конгрес ще би трябвало да изберат и ръководител и членове на Общопартийната контролна комисия.

На вниманието на делегатите се слагат резолюция против деянията и настъпването на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развиването на Българска социалистическа партия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР