С какво ще запомним този ден? Потребителите в момента се държат

...
С какво ще запомним този ден?
Потребителите в момента се държат
Коментари Харесай

Красен Станчев: Хората не усещат спада на инфлацията, а съдят по това, за което харчат

С какво ще запомним този ден?

Потребителите сега се държат много рационално и рационално. В дълготраен проект да запазят тази рационалност и когато гласоподават - по какъв начин изборите се отразяват директно на харчовете ни, във вечерните Podcast вести приказва Красен Станчев от Института за пазарна стопанска система.   

И още от тематиките, които ще чуете:   

Няма механизъм, по който страната да подкрепя привилегировано едно или друго лечебно заведение - това сподели на брифинг доцент Момчил Мавров - шеф на кабинета на здравния министър, по отношение на проблема със Специализираната белодробна болница във Варна, която е в тежко финансово положение. Лекарите не са взимали заплати от 10 месеца, а токът бе спрян, след насъбрани отговорности. Лечебното заведение е общинско комерсиално сдружение и би трябвало да си поеме отговорността, безапелационен е доцент Мавров.

Масови съкращения на служащи приготвя съветската компания " Балкани ", която работи на територията на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Всички чиновници на предприятието са получили предупреждения за съкращения. Според профсъюз " Подкрепа " повода е, че сдружението ще бъде закрито. Според обществения указател във компания " Балкани " работят 238 души, отговарящи за поддръжка на инсталациите на " Лукойл Нефтохим Бургас ". Живко Янакиев, шеф на " Бюрото по труда ", споделя пред БНР, че не за първи път получават съобщение за всеобщи съкращения в сдружението, само че до момента не е стигало действително до такова и до неговото закриване. 

Родната вяра в автомобилния спорт - Никола Цолов, ще се състезава във Формула 3 през идващия сезон. Това е шампионат под егидата на Международната автомобилна федерация и се организира редом с Формула 1 и Формула 2. В еднакъв уикенд, на една и съща писта. Цолов, който през тази година завоюва по безапелационен метод купата в испанската Формула 4, ще бъде част от тима на " ART Grand Prix ". Това е един от водещите тимове, а неговият водач Виктор Мертенс завоюва сезон 2022 във Формула 3. Програмата на Формула 3 за сезон 2023 планува 20 надпревари в 10 състезални уикенда. Те ще се състоят в Бахрейн, Австралия, Италия, МонАко, Испания, Австралия, Англия, Унгария, Белгия и още веднъж Италия.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:  

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Европейският съюз е най-предпочитаната мощ за сътрудник измежду българите - и в икономическата сфера (от 42 на сто), и в областта на сигурността (от 40 на сто). Това сочи изследване на публичното мнение, извършено от " Галъп интернешънъл " в 64 страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР