След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър

...
След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър
Коментари Харесай

Каква е причината за тежката катастрофа с кола на НСО?

След случая край Аксаково, следствието към случая продължава. Премиерът Димитър Главчев изиска незабавна инспекция по отношение на информацията за асфалтирана част от път в региона на Аксаково, където преди дни имаше тежка злополука с автомобил на НСО, в който се е возил Кирил Петков. 

Междувременно през вчерашния ден беше отхвърлен шефът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ Севдалина Казълова. Асфалт не е положен единствено на мястото към злополуката, а и на доста места по пътния сектор. Асфалтирането на пътя, където стана тежката злополука, е почнало три дни след случая.

„ Има няколко предпоставки, с цел да се случи този случай. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, потърпевшият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че удара е бил с не по-малко от 130 км/ч ”, разяснява в ефира на Нова телевизия Ивайло Желязков, пътен специалист от Европейския център за транспортни политики.

Според него линията на видимост на пътния сектор се скрива от няколко пътни знаци. „ Водачът на НСО е имал доста малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, автомобилът се е движел над разрешеното ”, добави Желязков.

По негови думи това е един от най-натоварените сектори в региона. Ограничението е 90 км. „ Ако автомобилът се е движил с 90 км,  ударът нямаше да е толкоз огромен и нечовечен. Пострадалият автомобил е бил с доста остарели зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка ”, съобщи пътният специалист.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР