С използване на приложение потребителите в Лас Вегас могат да

...
С използване на приложение потребителите в Лас Вегас могат да
Коментари Харесай

Германска компания предлага дистанционна e-услуга в Лас Вегас

С потребление на приложение потребителите в Лас Вегас могат да поръчат електрически автомобил, който да бъде закаран до тях от телеводач.Тази услуга на немската компания Vay ( " Вай " ) разкрива капацитета на транспортни средства, ръководени отдалечено от хора, а не самостоятелно от компютър.
Ще можете да натиснете бутон, да получите кола до вашата локация за няколко минути. Подобно на метода, по който потребителите са привикнали с други приложения за подвижност. Колата ще бъде доставена до клиента по отдалечен метод, от телеводач, след което клиентът поема ръководството. След като върнат автомобила, телеводачът го поема още веднъж и го закарва на идващия консуматор.
Кейлъб Варнър – общоприет управител на Vay за САЩ 

Основана през 2018 г, компанията Vay създава технологията за " телеводач " 5 години. Към момента услугата е лимитирана до региона на Университета на Невада в Лас Вегас и квартала на изкуствата в центъра на града.Предимствата са бързото снабдяване на автомобила до адреса на поръчителя и по-ниската цена на минута спрямо други услуги за споделено пътешестване.Телеводачът Антонела Роса ръководи електрическите автомобили от разстояние. Тя седи на така наречен " станция за телеуправление ", снабдена с волан, педали и други системи за надзор.Обстановката към автомобила се възпроизвежда от камери и датчици и се предава на екрани. Звуците от трафика, в това число сигнали за заплаха, отиват посредством микрофони към слушалките на телеводача.
Разликата е в опита. Реакцията на хората – да видят, че няма никой в колата – е неповторимо прекарване. Те схващат след това, че колата се ръководи отдалечено. Но при самото шофиране няма разлика. Все едно караш елементарна кола.
Антонела Роса – телеводач 

Но комерсиалното внедряване на подобен вид отдалечени услуги зависи от законодателство, което разрешава на транспортните средства да се движат по публичните пътища без човек водач зад кормилото.От компанията Vay водят диалози с регулаторите в Германия и се надяват на " приемането на закон, който ще разреши телешофирането в близко бъдеще ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР