С издадени от президента Путин два указаНа пенсионери и бременни

...
С издадени от президента Путин два указаНа пенсионери и бременни
Коментари Харесай

Русия дава работа и помощи на украинци

С издадени от президента Путин два указа
На пенсионери и бременни дами ще се поставят по 10 000 рубли месечно

Решението е за отбрана правата и свободите на индивида

Гражданите на Украйна, които желаят да се преселят в Русия, ще имат право да обитават и работят в страната без ограничавания във времето, а на дефинира групи хора ще се поставят и обществени помощи. Това плануват два указа, подписани от съветския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

“Постановявам да се откри, че жителите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР, които Русия призна за самостоятелни преди началото на нашествието в Украйна) и на Украйна имат право краткотрайно да обитават в Русия без ограничаване във времето ”, написа в първия декрет на Путин. В него се уточни, че от това право могат да се възползват притежателите на украински паспорти, които са напуснали Украйна след началото на войната.

Към въпросните искащи да се открият в Русия има няколко условия - да се подложат на регистрация на пръстовите отпечатъци, да бъдат фотографирани и също така да си извадят здравно удостоверение, потвърждаващо, че не употребяват опиати, психотропни и психоактивни субстанции, нямат инфекциозни болести, които съставляват заплаха за останалите хора, както и че не са инфектирани с ХИВ вируса. В документа се показва още, че решението е взето “с цел отбрана правата и свободите на индивида и жителя, изхождайки от общопризнатите правила и правила на интернационалното филантропично право ”.

Вторият декрет на Путин открива реда на еднократните и месечните заплащания за пенсионери, инвалиди, ветерани, бременни дами и фамилии с деца, които наложително са се евакуирали в Русия от ДНР, ЛНР и Украйна.

На пенсионерите и инвалидите ще се поставят по 10 000 рубли месечно (почти 170 евро). Същата сума месечно ще могат да получават и бременните дами, а при раждане те ще получават еднократно по 20 000 рубли (малко над 330 евро).

На всяко дете на бежанци ще се поставят месечно 4000 рубли (67 евро). Пак толкоз ще се изплащат всеки месец и на родителите на студенти до навършването на 23 години. Самотните родители ще получават по 10 000 рубли месечно за всяко дете.

Указът е подписан на 27 август и влиза в действие незабавно. Но заплащанията, планувани в него, са открити със задна дата и ще се считат от 1 юли 2022 година

По данни на съветските управляващи през шестте месеца война в Русия са влезнали 3 600 000 украински жители, от които 587 000 са деца.



Киев обстрелва региона към АЕЦ-а
Руски удари по цех в Запорожие


Снимка на Запорожката АЕЦ, направена на 24 август, на която се виждат пожари от обстрели в региона на централата.

Руските сили нанесоха удари по завод в цех “Мотор Сич ” в Запорожие, където се ремонтират хеликоптери на въоръжените сили на Украйна, съобщи ТАСС, като се базира на представителя на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

На всекидневната си конференция той добави, че Русия е унищожила и петролна база в региона на град Никопол, Днепропетровска област, от която било доставяно гориво за украинските военни в Донбас.

Междувременно Москва разгласи, че Киев за следващ път е обстрелвал региона към Запорожката АЕЦ. По думите на Конашенков девет снаряда, изстреляни от украинската артилерия в две обособени офанзива през миналите 24 часа, са паднали директно в региона на атомната централа.

“Към момента механически личен състав непрекъснато следи техническото положение на атомната централа и обезпечава нейното действие. Радиационната конюнктура в региона на централата е естествена ”, увери Конашенков.

Властите в Запорожка област са подготвени за всякакво развиване на ситуацията към Запорожката АЕЦ, като е създаден и проект за евакуация на популацията при нужда, съобщи пък ръководителят на назначената от Москва регионална администрация Евгений Балицки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР