С избора на редовно правителство беше направена първата крачка към

...
С избора на редовно правителство беше направена първата крачка към
Коментари Харесай

Десислава Атанасова призова за повече смирение и по-малко арогантност

" С избора на постоянно държавно управление беше направена първата крачка към превъзмогване на тежката политическа рецесия. Парламентарната група на ГЕРБ- поддържа държавното управление с цялостното схващане за мащаба на компромиса ", съобщи Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, в декларация от името на ГЕРБ- при започване на първото съвещание на Народното събрание след лятната почивка. 

Атанасова напомни, че държавното управление е доминирано от втората политическа мощ и сподели, че ГЕРБ- е сложила партийните си ползи на втори проект. Ангажиментът ни пред гласоподавателите беше да възстановим политическата непоклатимост и да изведем България от политическата изолираност, уточни председателката на парламентарната група.

Първото изискване за тези задължения е да има постоянно държавно управление, сподели Атанасова и уточни нуждата от приемане на закони, свързани с Плана за възстановяне и резистентност, битката с корупцията и правосъдната промяна, както и за конституционна промяна. За конституционна промяна би трябвало обаче необятна социална и политическа поддръжка, уточни Атанасова.

Трябва да бъде спряна порочната процедура за актуализация на бюджета през няколко месеца, сподели тя.

И още:

" За нас властта не е самоцел, а средство за решение на казуса. Не кадровите решения са в основата на нашата поддръжка за държавното управление, само че тази поддръжка не значи, че сме се съгласили да одобряваме всяко решение на държавното управление или на обособени министри ", сподели тя и уточни, че съгласно ГЕРБ- партийната принадлежност не би трябвало да бъде водеща при кадровите назначения ".

За нас е значимо да бъде преодоляно разделянето в обществото, уточни тя и прикани за повече примирение и по-малко надменност.

Компромисът, който направи, не е израз на уязвимост, а израз на мощ, заявява Атанасова и приключи с „ Желая триумф на националното заседание и държавното управление, Бог да пази България ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР