„С избора на нов тип боен самолет по време на

...
„С избора на нов тип боен самолет по време на
Коментари Харесай

Цветанов отговори на Радев за изтребителите: Непрозрачно действаше кабинетът „Герджиков”

„ С избора на нов вид военен аероплан по време на кабинета „ Герджиков “, президентът Румен Радев и служебното държавно управление желаеха да задължат идващото Народно заседание и идващия кабинет да берат плодовете на тяхната неяснота. Тогава Румен Радев , който персонално назначи министър-председателя ( Огнян Герджиков ) и министъра на защитата (Стефан Янев), искаше непрозрачно, на мрачно и в къси периоди да завърши процедурата за изтребителите”.

Това разгласи през днешния ден зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов , с което задочно отговори на упреците на Радев, че състезанието за изтребителите е изопачен.
Румен Радев: Конкурсът за изтребители е изопачен (ОБЗОР) За мен това е троен удар по България, разгласи президентът
„ Експертите от Министерството на защитата внесоха отчета за работата си по избора на нов вид военен аероплан в Министерски съвет, като най-вероятно тази сряда ще име решение на държавното управление. След това следва спор в Народното събрание, което би трябвало да даде мандат на държавното управление да завърши започнатата процедура “, изясни Цветанов.

По думите му Радев не се държи като държавен глава и обединител на нацията.
Докладът за избор на нов изтребител предлага договаряния със Съединени американски щати за F-16 Другите две предложения бяха от Швеция за „ Грипен ” и от Италия за втора употреба „ Юрофайтър ”.
На обвиняванията на президента за лобизъм Цветанов отговори: „ Всяко едно решение на страната ни е политическо. Решението да се присъединим към Европейски Съюз и НАТО също беше такова и представителите на българските институции постоянно са се придържали към него и към евроатлантическата ориентировка на България, която на собствен ред е гаранция за сигурността ни “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР