С интригуващо театрално приключение театър Трио“ ще зарадва пациентите от

...
С интригуващо театрално приключение театър Трио“ ще зарадва пациентите от
Коментари Харесай

Театър Трио връща усмивките на болни деца с Театромат – Нашият дом – Гората

С завладяващо театрално премеждие спектакъл " Трио “ ще зарадва пациентите от Детското поделение на УМБАЛ Бургас. Вместо обичайните представления, всяко дете ще може единствено да се потопи в приказния и магичен свят на природата посредством театромат и мини спектакъла " Нашият дом- Гората “.

Иновативният метод към аудиторията е театрална кутия – Тeатромат, която е въодушевена от класическите основи на кукления спектакъл – Театър на автоматите, само че с една основна разлика – Театромат, съчетава концепцията на автоматиката с живото изкуство, задвижвано от артист, като вплита и субективното преживяване на фена. " Спектакъл единствено за един фен “ е една от най-новите трендове в развиването на международния куклен спектакъл. Този тип спектакъл провокира интереса и любознанието на всяко дете, поради уникалността на преживяването и обстоятелството, че се случва само и единствено за него.

На 15 май от 15:00 часа ще се изиграят първите от поредност представления, които пациентите от Детското поделение на УМБАЛ Бургас ще могат да гледат в стаите си. Пред децата ще се разкрие хубостта на природата, която ни заобикаля и какъв брой е значимо да обичат и пазят своя дом – Планетата Земя.

Четири минутният театър ще бъде показан няколко пъти в рамките един астрономически час.

Достъпът до кукленото изкуство е опция за възстановяване връзката и психическото здраве на деца, страдащи от разнообразни болести.

Посланието на екипа на спектакъл " Трио “ е: " Да влияем позитивно на прочувственото положение на болните деца, да ги усмихнем, е смисълът на нашия план. “

Проектът " Театър единствено за теб! Театромат – " Нашият Дом – Гората “ на спектакъл " Трио “е подсилен от Фонд " Култура “ на Община Бургас по направление 3 – " Подпомагане мултиплицирането на планове, финансирани по този Правилник и към този момент показани пред аудитория “.

През 2020 година спектакъл " Трио “ завоюва финансова поддръжка за основаването на този театър.

Характерно за спектакъл " Трио “ е, че опитва в разнообразни театрални форми, само че във всички спектакли, които основава главно изразно средство е музиката. Това отличава спектаклите на театъра от обичайния куклен спектакъл.

Спектаклите на спектакъл " Трио “ са разбираеми за всички възрасти и доста добре се одобряват от публиката в България и чужбина.

За десетте години от своето основаване спектакъл " Трио “ е взел участие със свои спектакли в 47 фестивала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР