С идването на Илон Мъск в Twitter редица големи рекламодатели

...
Коментари Харесай

Мъск срещу активистите или защо Twitter губи рекламодатели


С идването на Илон Мъск в Twitter редица огромни рекламодатели се отдръпнаха от мрежата
(снимка: CC0 Public Domain)

Илон Мъск, новият притежател на Twitter, упрекна така наречен деятели за забележителния спад в рекламните доходи на обществената мрежа. Това се случва на фона на съкращения на личния състав, включително на екипите за модериране на наличието.

Редица огромни рекламодатели прекратиха съдействието си с Twitter малко преди да завърши договорката за закупуване на обществената мрежа от Илон Мъск. Новият притежател разгласи забележителен спад в приходите на Twitter и упрекна деятели, оказващи напън върху рекламодателите. Според него, компанията е направила всичко, с цел да разсее страховете им.

Илон Мъск не посочи какъв брой тъкмо е изгубила компанията, само че изрази неодобрение от дейностите, ориентирани към угаждане на настояванията на деятели, които карат рекламодателите да се откажат от Twitter. Според милиардера, под негово управление компанията не е трансформирала правилата на модериране на наличието.
още по темата
„ В нашата работа въобще нищо не се е трансформирало “, сподели Мъск на капиталовата конференция Baron, представен от CNBC. Той твърди, че управлението на Twitter е направило всичко, с цел да удовлетвори настояванията на деятелите, само че в това време не е получило никаква възвръщаемост от тези старания.

Мъск даже приключи речта си с офанзива против Първата корекция (към Конституцията на САЩ). Става въпрос до законодателната възбрана на Конгреса на Съединени американски щати за приемане на закони, които лимитират свободата на словото и печата или правата на хората да се събират за кротичък митинг.

Относно скорошните съкращения на личен състав в Twitter, Мъск съобщи, че няма различен избор в миг, когато компанията губи повече от 4 милиона $ дневно.

На всички уволнени ще бъде изплатено тримесечно заплащане, което е веднъж и половина по-високо от изискваното по закон. Съкращенията засягат не повече от 15% от личния състав, участващ в модериране на наличието, прецизират представители на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР