С грандиозен успех се похвалиха от Сдружение Аз вярвам и

...
С грандиозен успех се похвалиха от Сдружение Аз вярвам и
Коментари Харесай

Рекорд във Варна! Събраха 22 тона капачки за благотворителна кауза

С величествен триумф се похвалиха от Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ ", уредници на акцията за събирането на капачки с благотворителна цел.

По време на последната акция на 13 април пред Катедралния храм " Св. Успение Богородично " във Варна са събрани 22 тона капачки, което е с звук повече от събраното по време на предходния празник на преработването през септември.

" Дори под дъжда близо 15 000 души от цяла Североизточна България бяхте дружно с нас и за нас е чест да бъдем част от най-дългогодишната съществуваща акция за събиране на капачки Аз Вярвам и Помагам! ", написа Владислав Николов - ръководител на организацията.

Ето какво още показа той наскоро за Varna24.bg : " Събраните пластмасови капачки предаваме за преработване, а със събраните средства закупуваме и даряваме здравна инсталация в СБАГАЛ " проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " и МБАЛ " Св. Анна - Варна ".

Само в област Варна за няколко години от основаването на акцията успяхме да обединим хиляди, дружно с които събрахме и предадохме за преработване над 69 тона пластмасови капачки и успяхме да създадем 5 доста значими дарения, а точно:

Аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в отделението по неонатология в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " ;

Прецизен неонатален веноскоп в отделението по неонатология в МБАЛ " Св. Анна - Варна " ;

Мобилен бебешки реанимационен ъгъл с отоплител в родилното поделение в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " ;

Японски кувьоз от най-ново потомство в отделението по неонатология в МБАЛ " Св. Анна - Варна " ;

Японски кувьоз от най-ново потомство в отделението по неонатология в МБАЛ " Св. Анна - Варна ".

На 29.09.2018г. в центъра на град Варна на площада пред Катедрален храм " Св. Успение богородично " организирахме най-голямото събиране на пластмасови капачки, където близо 15 000 души донесоха своите капачки и дружно събрахме и предадохме 21 тона единствено за няколко часа. 

Със средства от рециклираните капачки след последната акция ще бъде закупена и дарена скъпоструваща здравна инсталация в помощ за новородените деца в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов " и МБАЛ " Св. Анна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР