С ежедневното приемане на обработена храна с консерванти и оцветители

...
С ежедневното приемане на обработена храна с консерванти и оцветители
Коментари Харесай

Махнете готвеното от менюто си, за да отслабнете

С ежедневното приемане на обработена храна с консерванти и оцветители организмът ни се замърсява от ден на ден. Затова експертите предлагат да почистим стените на червата, по които се отсрочват останки. Как и по кое време да създадем това, изяснява експертът по хранене Делчо Добрев. Благодарение на препоръките му той и някогашната му брачна половинка Наталия Кобилкина отслабнаха и поканиха на трапезата си по-здравословно хранене.
Делчо, за какво е потребно да почистим червата си?
Винаги е добра концепция да се почистят червата, защото актуалните хора имат от дребни метод на живот, който с течение на времето замърсява червата и по стените им да се натрупат замърсявания. Това почистване е потребно за всички. За започването на този режим е уместно всяко време в годината. Когато е топло, се прави по-лесно, тъй като за чистенето е належащо да се употребяват повече плодове и зеленчуци, а те внасят студенина в тялото.Какви са първите стъпки и ще умрем ли от апетит с това филтриране?
Има филтриране, при което една седмица сe пие единствено кленов сироп, или за две седмици - единствено фрешове. Но за доста хора с натоварен метод на живот това хранене е мъчно. Затова смяната е добре да стартира последователно. Едно от главните условия е да се въведe огромно количество зеленчукови салати, даже по кг дневно. Те ще стартират механично да подтикват мускулатурата на червата и чистенето на стените им. Една от аргументите за замърсяването е, че храната се задържа по-дълго от безвредното. Тогава стартират процеси на изгниване, ферментиране, натрупва се подкожна лой, може да се повлияе зле на дихателната система.

Може ли да овкусяваме салатите?
Добре е да се овкусяват. Зеленчуците е належащо да са настъргани на едро, с цел да стържат натрупванията на слуз от стените на червата. През зимата е добре да се хапват моркови, цвекло, всички типове ряпа – алена, бяла, черна, репички. Полезни са всички типове зеле – бяло, алено, брюкселско, китайско, както и карфиол, броколи. Важно е зеленчуците да са сурови.

Каква да е закуската ни?
Като се събудим заран, червата и мускулатурата им не са подготвени за дейна работа. По-добре e тогава да поемем нещо леко – фреш или топла вода с изцеден в нея половин лимон и мед. Така няма да натоварим храносмилателната система. Получените субстанции ще се усвоят елементарно. Тъй като очистителните процеси от нощта не престават до обяд, в случай че хапнем нещо тежко, тези процеси стопират. Затова е добре заран да се пият фрешове, даже литър, само че постепенно, или в случай че човек е гладен, да приема плодове.

Полезно е да се пият и смутита. Най-удачни са тези със зеленолистни, с цел да си набавим минерали. Моето обичано смути е хранително и уместно при режим с фитнес тренировки. За него употребявам ядково мляко (бадемово, сусамово, маково), 200 г спанак, 1-2 банана, малко мед и мента на листа. Получава се освежаващо ментово смути. Любимият ми фреш е от моркови, цвекло и ябълка.

Какво да хапнем на обяд?
За да не е фрапантна смяната в храненето, при започване на обяд може да се остави готвеното ядене. Важното е да се махнат всички химически и синтетически храни и на трапезата да няма консерванти и оцветители. Чистенето на червата е нескончаем развой. Дори тези, които се лекуват от заболяване и 20 дни пият единствено вода, отново не могат да изчистят червата си. Нужни са им няколко серии от такива гладувания. А във връзка с нашия режим за ликвидиране ни е нужна съвсем една година. Така че първите два месеца е добре в менюто да има нещо готвено на обяд – картофи, ориз с гъби, да няма пържено, да се заобикаля хлябът с квас, за сметка на този с мая. Любителите на месо може да го хапват, само че не във тип на колбаси и кренвирши. Добър вид е пилешка пържола или риба със задушени зеленчуци. Важно е човек да се нахрани обикновено. След обяд потребността от сладко може да се задоволи с нещо натурално. Вече има сурови веган десерти, да вземем за пример морковена торта, да се хапне мед с ядки или течен шоколад от сурови артикули.

Ти какво ядеш на обяд?
Днес обядвах салата от моркови и зеле и на вечеря ще хапвам същото. Храня се по-различно и мога да си разреша да хапвам малко, даже някой ден да не го върша. Тялото ми не се нуждае от огромно количество храна и самото й асимилиране е по-добро. Два месеца през лятото съм на плодове – дини, домати. Моето хранене не е добър метод за начинаещи.

Какво да хапнем за вечеря?
Основното е да стартираме да ядем огромни количества салата, които да изпълнят червата ни и да стартират да стържат стените им от замърсяванията. И към нея прибавяме малко готвена храна – две яйца или 50-60 г риба, може и 50 г сирене или кашкавал. Салатата ще стане по-вкусна, в случай че прибавим някакъв тип студенопресовано масло – зехтин, ленено масло… То оказва помощ за стимулацията на перисталтиката, като с него зеленчуците минават по-добре през този пласт слуз и се насочват към изхода на тялото.

Може ли да хапнем десерт на вечеря?
Добре е да не ядем десерт. Ако е общоприет, ще натоварим храносмилателната система. Може да приемем плод, тъй като ще го храносмелим бързо, само че да го изядем час и половина след храненето.

След 2 месеца на този вид хранене какво да променим?
Тогава към този момент може да махнем готвената храна на вечеря или да въведем салата на обяд, тъй че колкото е количеството на готвеното, толкоз да е на салатата.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР