5-годишно дете от село Стоб , смъртта е констатирана от

...
5-годишно дете от село Стоб , смъртта е констатирана от
Коментари Харесай

Каква е вероятната причина за смъртта на 5-годишното дете от село Стоб?

5-годишно дете от село Стоб, гибелта е установена от незабавното поделение на болничното заведение в Благоевград, само че евентуално е настъпила по-рано, още в дома на детето. Най-вероятната причина за гибелта на момчето е задушаване, настъпило в съня му. Назначена е аутопсия, а прокуратурата стартира следствие за гибел, породена по несъобразителност.

5-годишното момче е имало стомашни болки, гадене и повръщане, признаци, които продължавали от към 4 дни. За тях обаче не е бил известен лекуващият доктор на фамилията. Вчера към 23.00 часа детето се почувствало зле, а околните му извикали незабавен екип от град Рила.

" Установихме, че се касае за дете на към 5 години с съответно, контактно, преносимо, с разпита и анамнезата от неговите родители разбрахме, че от обяд е с болки в стомах. От направения обзор открих, че коремчето е умерено, аз предложих още няколко неща за диетичен режим на детето, както и предписах и свещички срещу възможна поява на повръщане ", изясни доктор Владимир Пандев - незабавен доктор от ФСМП-Кюстендил.

Към 1.00 ч. през нощта, околните на момчето още веднъж повикали незабавните медици.

" Причината беше, че детето е получило гърчове, когато отидох на място, открих, че то е без витални функционалности. Предприех всички тези ограничения по учебник, които са използвани в такива минути - сърдечен масаж, обдишване уста в уста, след което накарах бащата да ми помогне, да пренесем детето в колата за спешна помощ ", сподели доктор Владимир Пандев-спешен доктор ФСМП-Кюстендил.

Лекарят взел решение да транспортират детето до незабавния център в Благоевград, където има повече експерти, а положението му било сериозното.

" То е нямало витални индикатори, нито сърдечна активност, нито дихателна активност. Извикан е наш реанимационен екип, който също е подхванал такива дейности по вероятно възкръсване на детето, повече от 40 минути ", съобщи доктор Димитър Димитров-изпълнителен шеф на МБАЛ-Благоевград.

Предполага се, че детето се е задушило, до момента в който е спало.

" Причините могат да бъдат доста, само че най-вероятната е аспирация, само че това е по предварителни данни, има наложителна аутопсия, която ще даде формалната причина за гибелта на детето ", акцентира доктор Димитър Димитров-изпълнителен шеф на МБАЛ-Благоевград.

Момчето е от многодетно семейство, по думи на лекуващия им доктор, родителите били виновни към здравето на всичките си деца. Но не са сложили на време наложителните ваксини на момчето.

" Детето не е имало никакви проблеми до в този момент, върви към този момент на детска, откакто му бяха направени имунизациите, не е постоянно боледуващо, до в този момент не съм имал проблеми, вървят на педиатър, когато съм давал направление ", съобщи Христо Киров - общопрактикуващ доктор.

Агенция " Медицински контрол " се самосезира по случая. От там стартират и незабавна инспекция на персоналния доктор на детето, във филиала за незабавна помощ в град Рила, както и в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Благоевград. Болницата прави и вътрешна инспекция за дейностите на медиците.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР