С едночасов протест от 10 до 11 часа днес фелдшерите

...
С едночасов протест от 10 до 11 часа днес фелдшерите
Коментари Харесай

Ал. Александров: Фелдшерите са сегрегирани и анонимни в здравната система

С едночасов митинг от 10 до 11 часа през днешния ден фелдшерите в цялата страна ще изразят несъгласието си с неналичието на политика по отношение на съсловието.
" С този акт желаеме да покажем нашето битие, да излезем от анонимност ", разяснява пред БНР Александър Александров, ръководител на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите. По думите му политиците ги вкарват в анонимност в здравната система.

Фелдшерите (лекарските асистенти) работят най-вече в незабавните центрове и във филиалите по незабавна медицина.

" Това, че ще протестираме, няма да утежни работата на центровете ", увери Александров.

В провинцията множеството работещи в незабавната помощ са фелдшери , посочи той.

Предложение фелдшерите да влязат да работят в яслите и детските градини поради дефицита на личен състав може да направи " човек, който не е наясно с нашата специалност " , означи Александър Александров, съгласно който от Министерството на здравеопазването с този акт потвърждават, че не са наясно.

На уеб страницата на Министерство на здравеопазването от съвсем година стои " на трупчета " разпоредба , регламентираща функционалностите и дейностите на лекарските асистенти, акцентира Александров в предаването " Преди всички ". Без тази разпоредба не могат да се уредят длъжностните характерности на експертите на работните им места.

" Сега лекарските асистенти, а оттова и фелдшерите, тъй като по закон фелдшерите имат правата на лекарските асистенти, работят незаконно . "

От 20 години водим битка за качествена легитимация , само че ръководещите нехаят, разяснява Александров, съгласно който опитите им да предизвикат реакция на здравното министерство остават " глас в пустиня ", като от водещата партия в обединението Политическа партия не им обръщат внимание и няма връзка.

Александър Александров е безапелационен, че фелдшерите и лекарските асистенти са сегрегирани в здравната система , а проблемите им се замитат.

" Ние сме към 2 хиляди индивида, тази численост беше много понижена в последните години. "

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР