С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Игралните филми " Случаят Кюри " и " Случаят Тесла " и анимацията " Титина " са акцентите за деня в детската стратегия на интернационалния " София филм фест " . Младите фенове на киното могат да избират сред историите на тинейджъри експериментатори, сблъскващи се с житейски завършения, и рисувания роман за едно именито куче и неговия собственик Умберто Нобиле, инженер на дирижабли от предишния век. Пълната стратегия на фестивала за деня можете да видите. София: Творческата работилница " ШиШарка " кани децата да сътворят картина... без бои и четки. Участниците в ателието ще работят с " вълшебно цветно тесто ", с цел да създадат обемна картина . Подходящо за деца от 5 до 12 години. Подробности. София: " Какво държи моста постоянен над реката " - отговор на този въпрос ще търсят участниците в заниманието на " Детската архитектурна работилница " . Децата ще прегледат забавни образци и ще опитват с разнообразни по форми структури, тествайки ги на разнообразни натоварвания. Накрая всеки ще си направи личен мост от клечки за сладолед. Минимална възраст за присъединяване е 6 години.  Дяволският мост в Родопите е измежду образците за строителство, останал през вековете
© Цветелина Белутова, Капитал

Дяволският мост в Родопите е измежду образците за строителство, останал през вековете

София: Ателие на тематика " Аз рисувам като... Клод Моне " провежда креативният екип " АРТИстократите ". Участниците ще видят по какъв начин преливащите се цветове и играта на светлини, сенки и форми основават импресията. Заниманието включва интерактивна част, която показва художника и културата на неговото време посредством методите на театъра, киното и играта, и свободно изобразяване на творба, въодушевена от един от най-известните импресионисти. Подходящо е за деца от 5 до 12 години. Подробности Пловдив: Забавни научни опити дава обещание центърът на просвета и изкуства " Научна точка ". Участниците ще открият магията на науката със серия от опити. Модулът Art & Science включва тематично свързани работилници, даващи опция на всяко дете да взе участие в разнообразни пробни задания и игри, подобряващи концентрацията, сетивността и фината моторика. Подходящо е за деца от 6 до 12 година Подробности. Русе: На кръговрата на водата ще е отдадено следващото занятие в просветителния център " Дворец на децата ". Въоръжени с картонена чинийка и естествени материали, най-малките ще открият емпирично за какво изчезват локвите, по какъв начин се появява дъждът и други забавни обстоятелства за водата в природата.
Подходящо за деца от 3 до 6 години. Подробности

Неделя

София: Детската п рограма на интернационалния " София филм фест " за деня включва два кино лентата: " Бел и Себастиан: Ново потомство " и " Мини Златан и чичо Дарлинг " . Първият споделя за ваканционното " изгнание " на Себастиан в стопанството на баба му и вуйна му, където среща нов другар - огромното бяло куче Бел. Вторият се концентрира върху метода, по който децата възприемат света на възрастните, описвайки връзките сред Ела, обичания ѝ чичо Тони и ненадейно появилото се негово гадже. Пълната стратегия на фестивала за деня можете да видите София: " Импровизирай безспир " е тематиката на следващото издание на самодейността " Джаз за деца " . Младите фенове на музиката ще посрещнат пролетта с гласа на джаз певицата Марина Господинова. С нея на сцената ще бъдат Венцислав Благоев (тромпет и водещ), Димитър Благоев (китара), Станислав Арабаджиев (пиано), Михаил Иванов (контрабас), Стоил Иванов (барабани) и Невена Григорова (перкусии). Децата са поканени да донесат обичаните си музикални принадлежности и да се включат с тях и с гласовете си в концерта. Подробности.  С децата в почивните дни (18 и 19 март)
© Национална опера и балет

София: Един от безконечните балетни шедьоври - " Спящата хубавица " , ще оживее на сцената на Националната опера и балет. Зрелищният театър е по музика на П.И. Чайковски и известната приказка на Шарл Перо, а режисьор е Маша Илиева. В основните функции са Боряна Петрова и Цецо Иванов. София: Ателиета по грънчарство, разработване на мозайки и моделиране на средновековни експонати предлага Националния исторически музей . Заниманията са подобаващи за деца сред 5 и 10 години и 9 и 12 години. Необходимо е авансово записване на тел. 02 955 7604/вътр. 139 или 0894 540 117, или на адрес. Подробности. Пловдив : В Регионалния природонаучен музей е отворена за визити новата зала " Морски аквариум " . Тя съставлява соленоводен аквариум с обща съдържимост 30 тона. Посетителите могат да видят черноперата рифова акула Лари, атрактивни разноцветни тропически риби, отровни риби, корали и други  С децата в почивните дни (18 и 19 март)
© Регионален природонаучен музей-Пловдив

Варна: Безплатна подготовка по лека атлетика за деца и юноши предлага спортният магазин " Декатлон ". " Царицата на спортовете " развива изцяло тялото на човек и основава у децата адаптивност към всички други спортове, като построява високо равнище на съгласуваност, експедитивност и устойчивост. Няма възрастови ограничавания, изискват се състезателен екип и маратонки. Русе: Ателие за приложни изкуства ще отвори порти в просветителния център " Дворец на децата ". Участниците ще изработят пролетен венец , който ще украсят с цветя и панделки. Той ще е подобаващ за декорация на вратата или на масата за идните Великденски празници. Подходящо за деца от 4 до 7 години. Подробности

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР