С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].
За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

София - В Националния военноисторически музей ще има Ден на бащата . Посетителите ще могат да прегледат особено предоставени от армията военни машини - " Мерцедес ", бойна бронирана машина " Командо-Селект ", брониран военен джип " Пясъчна котка ", високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка. Желаещите ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог " Луна-М " и преносим радиовисотомер " Вершина ".

 С децата в почивните дни (15 - 16 юни)
© НВИМ

През деня ще има още занимания по програмиране на роботи и основаване на видеоигри, сглобяване на къщички, решение на логичен задания и разнородни интерактивни игри. Децата ще могат да скачат на голям матрак, да се забавляват с играчки от дърво, да рисуват върху вода, да станат основни герои в детска приказка и даже да играят минифутбол. От 10.00 до 18.00 ч. с вход свободен.

София - Фестивалът SoFest е подготвил богата културна и просветителна стратегия за деца. В 11 ч. стартира театралното зрелище " Принцесата и Мечокът " на театрално студио " Смехурко " с режисьор Цвете Лазарова. Програмата денем включва музикално ателие, в което децата ще имат опция да получат първи урок на музикален инструмент и да посвирят с професионални музиканти. То ще бъде последвано от ателиета по роботика, биоигри, занимателна математика, изобразяване и просветителни игри по метода на Монтесори. От 10 ч. до 17 ч. в кино Cabana. Входът е свободен.

 С децата в почивните дни (15 - 16 юни)
© Музейко

София - Детският теоретичен център " Музейко " провежда керамична работилница " Да си създадем динозавър ". Любителите на палеонтологията ще могат да си изработят личен динозавър от алена глина, който ще бъде изпечен при температура на 1050 градуса в пещта на особено оборудваното керамично ателие. Подходящо за деца над 5 години и техните родители. Ателиетата са от 12 ч., 13. 30 ч., 14. 15 ч. и 15.30 ч., а потенциалът на всяко е 10 деца. Подробности - тук.

София - Анимационният воин Спондж Боб ще оживее в куклено зрелище за деца с музика, танци и интерактивни игри. Спектакълът е подобаващ за деца от 3 до 10 години, а в края му децата ще могат да се снимат със Спондж Боб и приятеля му Патрик. Предвидена е и работилничка, в която феновете ще могат да измайсторят героя от същинска гъба. Входът е 15 лева на дете, за възрастни - гратис. Началото е в 11 ч. в Casa Libri на ул. " Цар Асен " 64.

София - В Борисовата градина през целия ден ще тече фестивал на азиатската просвета " Магията на Изтока " . Посетителите ще могат да се насладят на осъществявания на майстори на танца, музиката, театъра и бойните изкуства от всички кътчета на Азия. Програмата ще продължи над 10 часа. Всяка от страните ще има и павилион, който ще показва обичайна й кухня. Ще има благотворителна лотария в поддръжка на уязвими фамилии в риск от разлъка.

 С децата в почивните дни (15 - 16 юни)
© Страницата на фестивала във Facebook

Деветашкото плато - Програмата " Джаз за деца " кани младите меломани и техните родители на към този момент обичайния концерт " Джаз под звездите " , който ще се състои на поляната до пещерата Гарваница, сред селцата Горско Сливово и Кърпачево. В музикалното прекарване, което ще съчетае разнообразни стилове музика, ще се включат Венцислав Благоев (тромпет), Велислав Стоянов (тромбон), Димитър Льолев (тенор саксофон), Невилиян Гемижев (кларинет), Борис Петров-Парчето (кларинет, алт саксофон) и други Гласовите импровизации ще са на Камелия Тодорова, Лилия Илиева, Райна Василева и Ния Петрова (NIYA). Входът е свободен, а началото е в 19 ч.

Пловдив - От 13 до 14.30 ч. майсторски клас " Колко специалности има писателят? " в границите на фестивала " Пловдив чете ". Работилницата по креативно писане ще бъде водена от известната писателка Петя Кокудева, създател на книжките за деца " Лупо и Тумба " в две елементи, " Малки същества ", " Питанки " и " Лулу ". Подходяща е за деца над 8 години. Входът е безвъзмезден, само че е нужна предварителна регистрация на [email protected]. Адресът е #Склад (ул. " Екзарх Йосиф " 16).

Бургас - Държавната опера в града кани децата на концерт с музика от обичани анимационни филми - " Малката нимфа ", " Ну, погоди! ", " Цар Лъв ", " Красавицата и Звяра ", " Пепеляшка ", " 101 далматинци ". Началото е в 11.30 ч.

Варна - Традиционният събор " Аспарухово пее и танцува " ще се събере самодейни музикални реализатори от цялата страна. В Аспаруховия парк ще бъдат обособени подиуми за рок, поп и фолклорни, на които ще се изявяват участниците. Съборът приключва с концерт на професионални поп реализатори.

Неделя

 С децата в почивните дни (15 - 16 юни)
© Музейко

София - В детския теоретичен център " Музейко " всяка трета неделя от месеца е Ден за деца до 5 години . Този път програмата включва посещение на издателство " Точица ", песни и танци с артиста и композитор с китара Косьо Кучев, занимателна проява на тематика " Дъждовен облак ", в която децата ще научат за какво вали дъжд и за какво е цветна дъгата, както и креативно ателие, в което от солено тесто ще се вършат динозаври. Различните занимания са подобаващи за деца от 0- до 5-годишна възраст. Подробности - тук.

София - Фестивалът SoFest продължава с ателиета навън по музика, роботика, биоигри, занимателна математика, изобразяване и просветителни игри по метода на Монтесори. От 10 ч. до 17 ч. в кино Cabana. Входът е свободен.

Пловдив - В 11 ч. в изследователския център " Тракарт " (ул. " Княз Александър I " 25) стартира диалог за книгите " Тетралогия на сенките " от Мария Грипе (Швеция) с преводач Ева Кънева и " Достатъчно е, че те има " от Малгожата Гутовска-Адамчик (Полша) с преводач Милена Милева. Обсъждането е част от фестивала " Пловдив чете ". Подходящо е за деца над 12 години.

 С децата в почивните дни (15 - 16 юни)
Русе - През целия ден - от 10 до 19 ч., в града ще има " Игри и спорт за цялото семейство " . Програмата на събитието включва свободна игра с над 100 принадлежности, съревнование по тичане, футболни, волейболни и баскетболни мачове, образование и каране на скейтборд и waveboard, на колело и на кънки, игра на федербал и хоротека за деца от 17.30 ч. Организаторите канят участниците да си занесат одеяла и храна за пикник и да прекарат целия ден на въздух и в придвижване. Над 20 доброволци ще се грижат за организацията на тренировки за деца и надпреварите. Участието е гратис. В Парка на младежта, край " Meчката ".

Бургас - На остров " Св. Анастасия " се организира фестивал на билките под наслова " Биле фест " . Необходима е предварителна резервация на телефон 0882004124 или е-mail: [email protected].

Варна - Държавният куклен спектакъл в града показва " Приключенията на Лукчо " по книгата на Джани Родари. Сценарият и режисурата са на Бисерка Колевска, създател на куклите е Свила Величкова, а реализатор с тях е Елена Цонкова. Участват известни артисти от театъра.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (34)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР