С дървата за огрев се правят мащабни корупционни схеми в

...
С дървата за огрев се правят мащабни корупционни схеми в
Коментари Харесай

Александър Дунчев: С дървата за огрев се правят мащабни корупционни схеми

С дървата за огрев се вършат огромни корупционни схеми в България. Те са свързани с въздействието на локални компании и партии.Това сподели в ефира на NOVA Александър Дунчев от " Продължаваме Промяната ".

По думите му кметовете на обитаеми места не би трябвало да имат право да раздават дърва.

" Трябва хората да си декларират дървата непосредствено в " Горското стопанство ". Има фамилии, които са посочени от кметовете и са получили 3-4 доставки, а други не са получили нищо. Дървата са инструмент са политическо въздействие ", изясни той.

" През 2011 година със Закона за горите беше осъществена една доброжелателна концепция - кметовете да вършат описи за приемане на дърва, само че всеобщо у нас имаме сигнали за измами. Кметовете вършат описи, които са разнообразни – за семействата, които са подготвени да гласоподават за кмета и за тези, които не са. Давам образец с Вакарел. Там евентуално няма дърва, тъй като хората се подвигнаха против противозаконната сеч на една компания от регион. Една от бригадите, които работи в нея се управлява от някогашния локален водач на Движение за права и свободи. Има чадър върху компанията. Същата компания е секла нелегално в Ихтиман, Елин Пелин и Своге ", описа Дунчев.

По думите му са подадени голям брой сигнали за нередностите, осъществени от компанията. " Кметът като си купи гласовете с дървата към този момент има силата да се обади на министъра, с цел да му каже " Ти ще сложиш този шеф, с цел да ме слуша " ", разясни още депутатът.И разясни, че от Политическа партия желаят транспарантно обмисляне – къде и какви запаси има за дърва.

За абсурда с въглищните централи:

" В Плана за възобновяване и резистентност няма съответни тецове, които би трябвало да бъдат затворени. Трябва да реализираме понижаване на излъчванията. При тецовете имаме безусловно същата скица като с дървата ", разяснява Дунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР