С четири нови мерки Кипър засилва действията си за предотвратяване

...
С четири нови мерки Кипър засилва действията си за предотвратяване
Коментари Харесай

Кипър въвежда четири мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19

С четири нови ограничения Кипър ускорява дейностите си за попречване на разпространяването на ковид в отговор на повишаването на случаите в Китай, предава БНР. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32469
Очаква се ограниченията да бъдат утвърдени от държавното управление на съвещанието му през днешния ден.

Държавните лечебни заведения в страната са претъпкани поради вирусни инфекции.

Кипър ще изисква негативен PCR тест от всички идващи от Китай, изработен 48 часа преди полета им. Здравните управляващи ще правят и случайни проби за COVID-19 на летищата на влизащи в страната. Ще се изследват отпадъчни води от летищата и самолетите.

Препоръчва се потреблението на защитна маска по време на всички полети, а също и в закритите зони.

Тези четири ограничения бяха утвърдени на срещата във вторник на здравния министър Михалис Хаджипанделас с Научния съвещателен комитет и се внасят за утвърждение от държавното управление на съвещанието му през днешния ден.

Държавните лечебни заведения са под голямо напрежение, защото, с изключение на ковид, мощно повишен е приемът на пациенти с грип и други респираторни болести, оповестиха от Държавната организация за здравни услуги.

Отделенията по вътрешни заболявания и пулмология са претъпкани и хората с вирусни инфекции се настаняват в други отделения.

От Кипърското педиатрично сдружение се тормозят, че, откакто в понеделник децата се върнаха в учебно заведение след ваканцията, респираторните инфекции ще се усилят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР