С благодарност за проявеното разбиране и извинение към софиянци за

...
С благодарност за проявеното разбиране и извинение към софиянци за
Коментари Харесай

Борисов убеждава ЕС за евроинтеграцията на Западните Балкани

С признателност за проявеното схващане и опрощение към софиянци за чудовищния, по думите му, трафик стартира министър председателят Бойко Борисов изказването си на конференцията в края на днешната Среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани. Ползите за България са доста повече от това да изстрадаме тези два дни, сподели Борисов.

Пресконференцията бе взаимно с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

"Крайно време е всички в България да чуят и да схванат, че това е председателството на България и когато то е сполучливо, България е сполучлива. Никой не помни имената, помнят думата България, когато председателството е сполучливо ", съобщи министър председателят.

ВИЖТЕ: ЛИДЕРИТЕ НА Европейски Съюз ДОЙДОХА ПЕШ В НДК - СНИМКИ

"Отдавна не съм слушал толкоз от сърце да си приказват тези, които са за и тези, които са срещу разширението на Европейски Съюз. Ако Западните Балкани въплъщават една страна, тя ще е по Брутният вътрешен продукт 96 милиарда евро. За да сравните - това е Брутният вътрешен продукт на Словакия. Днес всички тези два дни наслади, тъги и старания, които поставяме е да приемем все едно стопанска система, колкото Словакия с население по-малко от Румъния. Това ли са огромните страхове за Европейски Съюз, не е ли по-добре тези хора да са в договаряния с Европейски Съюз, или да ги оставим ", попита Борисов.



Разходката, която направиха Меркел, Мей, и Макрон сутринта по Моста на влюбените е много алегорична, както и фотографията сред Тачи (президентът на Косово) и Вучич (президентът на Косово), както и положителната вест, която споделиха Заев и Ципрас,

само че те ще кажат първо пред тяхната общност какво са решили, заключи Борисов някои от новините от срещата в София.

Заев и Ципрас се схванаха за името в София
 Президентите Вучич и Тачи се поздравиха в София, макар че Сърбия не признава Косово и даже беше сложила под въпрос присъединяване си в срещата на водачите Европейски Съюз - Западни Балкани Президентите Вучич и Тачи се поздравиха в София, макар че Сърбия не признава Косово и даже беше сложила под въпрос присъединяване си в срещата на водачите Европейски Съюз - Западни Балкани
"За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с геостратегическите играчи,

единственото избавление на Европейски Съюз е да бъдем единни и, както Ангела сподели, един лист да не може да мине сред нас. Силата на Европейски Съюз е в това ",

сподели още Борисов.

"Срещата на Върха на Европейски Съюз в София беше триумф. Благодаря за чудесното гостолюбие ", сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск.

Потвърдихме европейската вероятност през днешния ден за целия район на Западните Балкани. Европейски Съюз ще остане най-надеждния сътрудник на Западните Балкани, акцентира той.

Няма проект "Б "- Балканите са част от Европа, акцентира Туск

" Разширяването е политически феномен и съм уверен, че ще бъдем очевидци на избрани проблеми и разногласия, само че наклонността е ясна - всички през днешния ден говорихме за европейската вероятност на района. Ние не предлагаме нещо нереалистично или бърза писта за присъединение в Европейски Съюз ", сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз.

Съгласен съм с премиера Борисов, че би трябвало да оценим целия проблем за Западните Балкани в верни пропорции, сподели Доналд Туск във връзка казаното българския министър председател, че популацията на страните от Западните Балкани е общо, колкото е популацията на Румъния, а Брутният вътрешен продукт на всички страни е с размера на Брутният вътрешен продукт на Словакия. Европа е задоволително огромна и мощна, с цел да осинови и да одобри този план с всички последици, сподели Туск.

Брутният вътрешен продукт и демографията на региона не са огромни, в случай че го съпоставим с други елементи на Европа, само че като стигнем до проблемите на човек от популацията, те са много повече от Германия и Франция взети дружно и по тази причина би трябвало да внимаваме за своите обещания, добави Доналд Туск.

Програмата на цели от София е нова самодейност и се съгласихме да удвоим средствата за програмата "Еразъм Плюс " с цел да могат повече младежи да учат в Европа. Съгласихме се да понижим цените на роуминг и да облекчим вложенията в района, уточни Туск.

Програмата за съгласуваност не е опция на разширението, а метод за по-ефективно потребление на времето, с цел да не се чака присъединението към Европейски Съюз, тъй като тези страни са интегрална част от Европа, добави той.

Европейски Съюз ще ускори своята работа по нововъведенията и цифровата си стратегия. Европейски Съюз основава Съвет за нововъведения, който да бъде включен в идната многогодишна рамка, акцентира Туск.

Срещата в София приключи с декларация, с която

Европейски Съюз удостоверява още веднъж недвусмислената си поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани,

а сътрудниците от Западните Балкани още веднъж удостоверяват ангажираността си с европейската вероятност, като собствен безапелационен стратегически избор.

В декларацията се показва още, че Европейски Съюз е решен да укрепи и ускори своята ангажираност на всички нива, в поддръжка на политическата, икономическата и обществената промяна на района, в това число посредством засилена помощ, въз основа на постигнатия от сътрудниците от Западните Балкани значителен прогрес в региона на правилата на правовата страна и на социално-икономическите промени.

Европейски Съюз приветства ангажираността на сътрудниците от Западните Балкани с върховенството на демокрацията и правилата на правовата страна, по-специално битката с корупцията и проведената престъпност, положителното ръководство и зачитането на правата на индивида и правата на лицата, принадлежащи към малцинства, написа още в документа.

Укрепването на добросъседските връзки, районната непоклатимост и взаимното съдействие са ангажимент на сътрудниците от Западните Балкани, който се поддържа от Европейски Съюз.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР