С белезници и под засилена охрана бяха конвоирани в съдебната

...
С белезници и под засилена охрана бяха конвоирани в съдебната
Коментари Харесай

Ето тримата задържани за данъчни измами с трюфели в Пловдив

С белезници и под засилена защита бяха конвоирани в правосъдната зала тримата арестувани за машинация скица с трюфели и отбягване на заплащане на налози, оповестява " Марица ". 

Двамата италианци - Пабло Реа и Антонио Мачиоче, както и арестуваният български жител Ростислав Савов, бяха очевидно обезпокоени, че се изправят пред съда. В залата бе обезпечен и преводач, който да обясни на италианците в какво в действителност са упрекнати. 

Според прокуратурата тримата са работили като организирана незаконна група, като всеки един е имал избрана роля в схемата. 

До момента е открито, че двамата италиански жители всеки месец превеждали в българска банка голяма сума пари. След това посещавали България, с цел да изтеглят парите и ги предоставяли на българина. С получената сума той закупувал трюфели от регионите на Разград и Шумен.

Впоследствие ги изнасял с бусове на територията на Италия. Цялата активност не е била осчетоводена и заявена пред данъчните служби в България. По този метод е нанесена щета на държавния бюджет с оглед недекларирането и незаплащането на дължимите налози за осъществената комерсиална активност. 

По досъдебното произвеждане са осъществени 10 претърсвания и изземвания на разнообразни адреси в Пловдив, Разград и Шумен и един обиск. Престъпната скица е открита след извършени дейности на чиновници от ДАНС и отдел „ Икономическа полиция, с потреблението на СРС-та. Поискано е било съдействия от Евроджъст и италианските правоохранителни органи. 

Тримата обвинени бяха арестувани за период до 72 часа, а сега Окръжният съд взема решение за мярката им за неотклонение. Прокуратурата упорства за " задържане под стража ", а бранителите на обвинените - за по-лека такава. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР