С амбициозна програма и послания, адресирани до всички столичани, Мая

...
С амбициозна програма и послания, адресирани до всички столичани, Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова откри кампанията си с обещание да е кмет на всички столичани

С амбициозна стратегия и послания, адресирани до всички столичани, Мая Манолова разгласи публично през днешния ден кандидатурата си за кмет на София. В НДК бе показан Инициативният комитет от общо 65 души, който поддържа Манолова. В него влизат известни лица от митингите, публицисти, юристи, артисти, музиканти, медицински сестри и майки от самодейността " Системата убива ". Комитетът се оглавява от Никола Вапцаров, един от уредниците на митингите против презастрояването на София и по-конкретно против строителството на небостъргача " Златен век " на компания " Артекс ", станала скандално известна към парцелите на властта.
Манолова се разгласи за присъединяване на жителите в ръководството на София, електронни публични поръчки, прекъсване на корупцията при ръководството на столицата. По думите й сега София е мръсна, неуютна, презастроена, ограбвана, несигурна и обгърната от пипалата на корупцията. Столицата е разграничена на център и външна страна, тротоарите са окаяни, липсват детски площадки и стадиони, изброи Манолова и даде обещание да постави завършек на това.
През годините на ръководство властта издигна висока защитна стена на безразличие, зад която строго пази партийни другарски бизнес ползи. Смятам да разградим тази защитна стена на властт по тухла, сподели още претендентът за кмет на столицата.
Ние желаеме идващият кмет на София да чува своите жители и затова желаеме идващият кмет да бъде Мая Манолова, съобщи Никола Вапцаров.
Самата Манолова се дефинира като цивилен претендент. Обясни също, че години наред като омбудсман, тя е била " пощенска кутия " за тъгите и недоволството на хората. А работата й е била бойкотирана, в това число от Народното събрание.
Инициативният комитет, който застава зад кандидатурата на Манолова, излезе с послание. В него се споделя: " Обединяваме се против модела на ГЕРБ, който трансформира София в добра за богатите и околните до властта и враждебна към елементарните хора ".
Управлението на столицата през последните 10 години се отдалечи от упованията на столичани за персонален разцвет, заслужен живот, естествени приходи и присъединяване на хората наедно с политиците във вземането на решенията, написа още в документа.
" Искаме мощен кмет! Мая Манолова е нашият избор за кмет на София! Кметът на всички, които имаме вяра, че София има потребност от глътка въздух, от нов модел на ръководство, от повече смелост, от мощ, от темперамент и от смяна след 10-годишното ръководство. Кмет, който да надгради положителното и да спре нечестните практики. Тя е вяра за образованите, способните, взискателните, разчитащите на себе си предприемчиви хора, тъй като самата тя е такава. И дружно с това е вяра за слабите, за възрастните, за работещите небогати и за хората, изтласкани в периферията, тъй като визията й за солидарността съответствува с възгледа ни за модерното европейско солидарно общество. И тя го потвърди с работата си ", се споделя в обръщението.
Председател на Инициативния комитет е юристът Никола Вапцаров, потомък на поета. В него личат имената на проф. доктор Атанас Щерев, проф. Любомир Гаврилов, режисьорът Борис Панкин, артистът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова, олимпийските първенци Армен Азарян и Таньо Киряков, певиците Кристина Димитрова, и Анелия, рапарът Криско, който бе едно от лицата на самодейността на омбудсмана " Великден за всеки ", както и Румен Чолаков - някогашен ръководител на Милениум клуб България. Бившият парламентарен арбитър Красен Стойчев също е измежду членовете на ИК. Мая Илиева, която оглави митингите на медицинските сестри, също е в Инициативния комитет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР