С 21 абсолвенти по-малко завършват Химическият факултет на Пловдивския университет.

...
С 21 абсолвенти по-малко завършват Химическият факултет на Пловдивския университет.
Коментари Харесай

Само половината химици завършват

С 21 абитуриенти по-малко приключват Химическият факултет на Пловдивския университет. Днес дипломите си ще получат 56 бакалаври и 30 магистри. Очакванията са в идващите години химиците още да понижават, сподели деканът доцент доктор Веселин Кметов. Затова МОН обмисля спомагателни стипендии, които на процедура ще създадат гратис следването в неатрактивни, само че значими специалности, измежду които са и петте в Химическия факултет.

" На химията разчитаме за нови медикаменти, препарати за растителна отбрана, нови материали, технологии и решения за запазване на околната среда и сигурността на храните. Европейската комисия разгласи 2019-а за Година на Периодичната система на химичните детайли. Днес всичко към нас, а и самите ние сме „ съединени “ от атомите от тази периодическа система, само че от ден на ден се нуждаем от виновни експерти, които да схващат „ съединеното “, да могат да „ сглобяват “ и да управляват „ химичните сглобки “. Подготовката на такива фрагменти е нашата задача ", безапелационен е деканът.

Химията обаче е сложна и от 101 първокурсници преди 4 година през днешния ден дипломи ще получат малко над половината. Отличниците са четирима бакалаври и двама цялостни отличници магистри. Титлата отличник на випуска си поделят две студентки с по 5.97 от компетентност „ Анализ и надзор “ - Ани Иванчева и Мая Иванова. Те ще прочетат Галилеевата клетва на промоцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР