С 136 гласа за, 0 - против и 94 -

...
С 136 гласа за, 0 - против и 94 -
Коментари Харесай

Росен Желязков е новият председател на парламента

С 136 гласа " за ", 0 - " срещу " и 94 - " въздържали се " бе призната кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, към която се сплотиха с ПП-ДБ след поредност от лидерски срещи.

Новият ръководител се обърна с първи думи към сътрудниците си в Народното събрание напълно сбито.

Не е моментът за възторг и празненство. Очакванията на обществото са за сигурност и непоклатимост. Това значи ние да знаем и да водим процесите в посока, която отговорят на девиза на тази институция.

Той благоради на предходните ръководители на Народното събрание – Вежди Рашидов и Никола Минчев за това, че сполучливо водиха предходните Народно събрание.

Кандидатът на " Възраждане " Петър Петров получи поддръжката на 36 народни представители, срещу бяха 59, а въздържали се - 139.
Кой е Росен Желязков?

Росен Желязков е магистър по право от Софийския университет " Свети Климент Охридски “.

През 1994 година стартира работа като юрист в регион " Средец “ на Столична община, където поредно е старши юрист, секретар и кметски наместник. От 1995 година е юрист по гражданско и комерсиално право. Между 1998 и 1999 година е заместник-кмет по " Законност и надзор “ на регион " Лозенец “, Столична общинa. В интервала 2003 - 2009 година е секретар на Столична община.

От 2011 до 2013 година е ръководител на Управителния съвет на Института по обществена администрация и представител на Република България в Европейския институт по обществена администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

Между 2009 и 2013 година е основен секретар на Министерския съвет.

От 2014 до 2016 година консултант на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното ръководство.

Ръководи и взе участие в процесите на изработването на редица концептуални и стратегически документи и стратегии в областите на електронното ръководство, локалното самоуправление и локалната администрация, публично-частното партньорство, напомня Българска национална телевизия. Координира българския принос по самодейностите, свързани с европейските политики по осъществяването на Европейската стратегия за Глобален мониторинг на околна среда и сигурност. Участва в стратегическото обмисляне и създаването на политиките в региона на държавната администрация и електронното ръководство.

От 30 септември 2016 година с Решение на Министерския съвет е избран за ръководител на Държавна организация " Електронно ръководство “.

С Решение на Министерски съвет от 20 декември 2017 година е избран за ръководител на Комисия за контролиране на известията, като решението влезе в действие на 15 януари 2018 година

Избран от Народното събрание за министър на превоза, осведомителните технологии и известията на 20 септември 2018 година с мандат до април 2021 година

Бил е депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание. Номиниран от ГЕРБ-СДС за ръководител на 48-ото Народно заседание.

Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година в София.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР