С 11 лева е поскъпнала потребителската кошница в България, в

...
С 11 лева е поскъпнала потребителската кошница в България, в
Коментари Харесай

Експерт: Цените на всички продукти, освен на свинското, вървят нагоре

С 11 лв. е поскъпнала потребителската кошница в България, спрямо предходната година. Това изясни в студиото на " Събуди се " ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов.

Продуктите, които задържат цената си, са свинското месо и оризът. Те ще ни костват тъкмо толкоз, колкото и през 2020 година

" При захарта имахме едни много постоянни цени дълъг интервал от време - в този момент повишаването е с към 20%. При яйцата и пилешкото месо сме към 20%. При олиото повишаването е над 45%. В случая - всичко сочеше, че би трябвало да има наклонност на спад, в резултат на положителната годишна продукция, само че рецесията в енергийния пазар реши друго ", разяснява Иванов.

Цените на всички артикули, с изключение на свинското, са тръгнали нагоре. " При плодовете и зеленчуците няма някакви фрапантни промени по отношение на равнищата от предходната година. Проблемът ще го усетим напролет на 2022 година ", предизвести той. Причината за това ще са по-скъпите торове и разноските за отопление на оранжериите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР